Bivši direktor Twittera

Jack Dorsey je zabrinut za internet: ' I ja sam odgovoran...'

04.04.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Bivši direktor Twittera u najnovijoj je objavi izrazio žaljenje zbog svojih prijašnjih postupaka te se zabrinuo za budućnost slobodnog interneta

Osnivač Twittera i zaljubljenik u kriptovalute Jack Dorsey javno je objavio da i njemu nedostaju rani dani interneta, kad su protokoli poput IRC-a globalnu mrežu činili mjestom beskonačnih mogućnosti. Također se smatra odgovornim za trenutno stanje stvari, izvještava Engadget.

'Dani Useneta, IRC-a, weba... čak i e-maila s PGP-om... bili su nevjerojatni' napisao je Dorsey u tweetu. 'Centraliziranje otkrića i identiteta u korporacije naštetilo je internetu i shvaćam da sam dijelom odgovoran za to. Žalim zbog toga', napisao je.

Dorseyjev tvit je, prema izvoru, veliko priznanje osobe koja je zaradila milijarde stvarajući platformu koja je centralizirala način na koji konzumiramo vijesti. Twitter možda nije velik kao Facebook ili TikTok, no učinak koji je imao na ekonomiju informacija ostaje nepobitan. Mnogi se korisnici ako žele pratiti događaje u pravom vremenu okreću Twitteru, no uz hrpu prisutnih dezinformacija, velika količina objava napravila je više štete nego koristi.

Ovo nije Dorseyju prvi put da nariče nad trenutnim stanjem interneta. Bivši Twitterov šef je u prosincu počeo prigovarati da je Web3 već zaposjednut investitorima. 'Vi niste vlasnici Weba3', napisao je. 'Ta su mjesta zauzeli investitori - Web3 neće nikad pobjeći njihovim namjerama'.