SKRATITE MUKE

Izgubljeni iPhone u stanu možete i dozvati

21.07.2017 u 10:12

Bionic
Reading

Ne znate gdje vam je mobitel? Probajte zvati Siri. Ako je opcija 'Hey Siri' upaljena, čuti će vas i pustiti zvuk

Panika svih ljudi u 21. stoljeću – gdje mi je mobitel? Često ga zametnemo, čak i u vlastitoj kući. Padne iza kreveta, kauča, ostavimo ga u WC-u ili frižideru, ili ga cijelo vrijeme gledamo, a ne znamo gdje je. Srećom, iPhone ima jednu zgodnu aplikaciju za izgubljeni mobitel, no postoji i još jedan način, prenosi Business Insider.

Alternativa za ljenjivce

Nemate koga cimnuti da vas nazove da pronađete mobitel? Probajte iPhoneovu aplikaciju koja je doslovno napravljena da nađete svoj mobitel u svojoj blizini. Appleova aplikacija se jednostavno zove 'Find My iPhone'. Funkcionira tako da odete na icloud.com, ulogirate se sa svojim podatcima, odete na Find My iPhone aplikaciju i kliknete 'Play Sound'. Vaš mobitel će početi ispuštati dosta glasan zvuk uz pomoću kojeg ćete ga pronaći.

Ako ste malo lijeni i ne da vam se napraviti toliko koraka samo da nađete nešto što vam je vjerojatno u blizini, probajte ga pronaći sa Siri.

Hey Siri!

Ono što vaš smartfon može je čuti zvukove oko sebe i to poprilično dobro, s obzirom na set mikrofona koji ima ugrađen u sebi. Ali da budete sigurni da ovo radi, napravite slijedeće. Otiđite na Settings - Siri i pazite da je Allow 'Hey Siri' opcija upaljena. Što to radi je kada vi kažete Hey Siri, vaš mobitel će pustiti zvuk koji označava da vas Siri čuje.

Tako da jednostavno, kada izgubite mobitel, hodajte po stanu i vičite Hey Siri. Čuti ćete jedan ding zvuk kada vas Siri čuje i samo pratite odakle dolazi.

Prednosti i mane

Na žalost, ovaj zvuk se ne ponavlja i nije baš glasan, pa ćete vjerojatno morati malo hodati po stanu dok ne nađete mobitel. Također, ako vam je mobitel  ispod jastuka ili negdje do kud ne možete doći, vjerojatno neće moći registrirati vaš glas. Također, nećete moći koristiti ako vam je baterija skoro prazna... Ali brža je alternativa od Find My iPhone!