BLIZZARD ODLUČIO

Iz Kine početkom 2023. odlaze Diablo, World of Warcraft, Starcraft, Overwatch...

17.11.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Kineski gejmeri od početka iduće godine gube podršku za popularne naslove uključujući Hearthstone, Diablo 3, Overwatch 2 i Starcraft, a sve zbog neslaganja s lokalnim izdavačem NetEaseom

Blizzard će ugasiti svoje najpopularnije igre u Kini zato jer nije mogao doći do dogovora za licence s izdavačkim partnerom NetEaseom, piše Verge. World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch 2, Starcraft, Heroes of the Storm, Diablo III i Warcraft III: Reforged tako više neće biti dostupni u Kini od 23. siječnja 2023.

Blizzard će prestati sa prodajom igara te ponuditi prijedloge za kineske igrače 'tijekom idućih dana'. Razvoj Diablo Immortala je zaseban ugovor te će on biti nastavljen, kažu iz NetEasea. Nadolazeće igre, uključujući najnoviju ekspanziju za World of Warcraft: Dragonflight i drugu sezonu Overwatcha 2 'nastavit će kasnije ove godine' pišu iz Blizzarda.

NetEase, druga najveća gejming kompanija u Kini objavljivala je Blizzardove igre od 2008. Partnerstvo je osiguralo da se Blizzardove igre podudaraju sa oštrim kineskim zakonima o sadržajima. NetEase je također partner u Blizzardovoj ligi esportova Overwatch League i njihovom timu Shanghai Dragons. Kompanije se u kolovozu nisu mogle dogovoriti oko detalja ugovora te su prekinuli rad na igri World of Warcraft, piše Bloomberg.

Probvlemi nisu bili samo kod financijske strane priče - svađali su se oko toga tko je vlasnik intelektualnog sadržaja i podataka igrača, kaže izvor.

GEJMING PREPORUKA

[VIDEO] Samo za hrabre: Izabrali smo najbolje i najstrašnije horor igre za jednog ili više igrača

Pogledaj galeriju

'Zahvalni smo za strast naše kineske zajednice kroz skoro 20 godina našeg rada u zemlji' rekao je predsjednik Blizzard Entertainmenta Mike Ybarra. 'Tražimo alternative kojima ćemo u budućnosti naše igre vratiti u Kinu.' Zarada od tih igara predstavljala je 'mali postotak' NetEasove sveukupne zarade, kažu iz NetEasea.