RAZVOJ

Internet of Things stigao i u Hrvatsku, evo detalja

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 10.10.2017 15:13
  • Objavljeno 10.10.2017 u 15:13
Bruno Crnički, suosnivač i izvršni direktor IoT Net Adria

Bruno Crnički, suosnivač i izvršni direktor IoT Net Adria

Izvor: IoT Net Adria / Autor: IoT Net Adria

U 24 mjeseca IoT Net Adria uspostavit će mrežu baznih stanica za povezivanje interneta stvari koja će pokrivati 96 posto hrvatskog stanovništva

Tvrtka IoT Net Adria potpisala je ekskluzivni ugovor s kompanijom Sigfox, globalnim servisom za povezivanje stvari internetom (Internet of Things, IoT) i najavila pokretanje prve nacionalne mreže IoT-a u Hrvatskoj. 

U 24 mjeseca IoT Net Adria uspostavit će mrežu baznih stanica koja će pokrivati 96 posto hrvatskog stanovništva i stvoriti sustav koji će poticati hrvatska IT poduzeća, integratore sustava, startupove i pojedince na uključivanje u razvoj implementacija koje se temelje na tehnologiji Sigfox.

Tvrtku IoT Net Adria su osnovali domaći stručnjaci za IT i telekomunikacije. Klijenti su im tvrtke s područja proizvodnje, poljoprivrede, zdravstva, prometa i prijevoza, bankarstva, osiguranja, zaštite okoliša...

Niskoenergetska širokopojasna bežična tehnologija tvrtke Sigfox trebala bi smanjiti troškove i količinu energije potrebnu za sigurno povezivanje stvari u oblaku. Ta kompanija pokreće prvu globalnu IoT mrežu za slušanje milijardi objekata prijenosa podataka bez potrebe za uspostavom ili održavanjem mrežnih veza. 

Hrvatska kao regionalni IoT predvodnik

'Internet stvari predstavlja sljedeću fazu razvoja tehnologije. IoT Net Adria predstavlja jedinstvenu poslovnu mogućnost, osobito za inovativne timove koji žele nuditi svoje proizvode i rješenja na globalnoj razini. 

Želimo Hrvatsku pretvoriti u regionalnog lidera brzog usvajanja IoT-a i stvaranja novih aplikacija i uređaja', rekao je Bruno Crnički, suosnivač i izvršni direktor tvrtke IoT Net Adria. 'Uzbuđeni smo zbog prilike za pokretanje prve nacionalne IoT mreže u Hrvatskoj i postavljanje temelja za masovno uvođenje IoT-a u Hrvatskoj, a potom i regiji.  Dosad smo stekli vrlo dobra iskustva na našem tržištu za IoT i potaknuli značajan entuzijazam za Sigfoxovu tehnologiju. 

Naša je vizija postati važan dio IoT-a i tehnologija budućnosti za bolje, brže i kvalitetnije povezivanje uređaja i olakšavanje naših života', rekao je Silvio Galić, suosnivač i financijski direktor tvrtke IoT Net Adria. 

Ovo su najbolji monitori širokog ekrana

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!