posebne opcije

Instagram uvodi nove kontrole, evo kako će se odraziti na sadržaj

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 22.07.2021 07:49
  • Objavljeno 22.07.2021 u 07:49
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Dzmitry Kliapitski / Alamy / Alamy / Profimedia

Posebne kontrole za osjetljive sadržaje pod imenom Sensitive Content Control korisniku daje nadzor nad količinom i vrstom sadržaja koji prima u kartici Explore

Facebook je najavio nekoliko novih postavki koje korisnicima omogućavaju ograničavanje potencijalno osjetljivog sadržaja u Instagramovoj kartici Explore. Prema kompaniji, najnoviji Sensitive Content Control omogućit će podešavanje količine osjetljivog sadržaja koji bi mogao biti 'uznemirujući ili uvredljiv'.

Na raspolaganju su tri postavke: 'Dozvoli', 'Ograniči' (osnovna postavka) i 'Dodatno ograniči'. Niti jedna postavka još nije u cijelosti objašnjena, makar Verge tvrdi da je kontaktirao Facebook za dodatno objašnjenje.

Na stranici za podršku Instagram navodi da osjetljivi sadržaj može uključiti seksualno sugestivne ili nasilne objave, kao i objave koje promoviraju stvari poput duhana ili korištenja ljekova. Facebook će, koliko god vi podešavali postavke, unutar Instagrama i dalje nastojati slijediti 'Preporučena pravila' za objave.

Ovo znači da će objave koje krše pravila i dalje biti automatski izbrisane te da Sensitive Content Control samo daje više opcija za količinu osjetljivog sadržaja kojeg korisnik želi susresti u kartici Explore.

Do postavke ćemo dolaziti putem postavki odlaskom u Settings > Account > Sensitive Content Control. Značajka će korisnicima dolaziti postupno, što znači da će neki dobiti pristup prije drugih.

Objava o dolasku novih postavki dolazi u jeku sve većeg angažmana društvenih mreža da sadržaje koji dio publike želi izbjeći ponudi onima koji takve stvari najviše traže - bez da krši svoje pravila. TikTok je tako prošle godine uveo upozorenja za nasilne videe, dok je Pinterest zabranio reklame za sredstva za mršavljenje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!