DRUŠTVENE MREŽE

Instagram u problemima: Stotine korisnika prijavljuju da ne radi, evo što možete napraviti

02.09.2021 u 14:42

Bionic
Reading

Instagram je oko podneva u četvrtak prestao raditi stotinama korisnika diljem svijeta. Stranica Downdetector najviše je prijava o kvarovima na Instagramu zaprimila oko 14 sati

Instagrameri diljem svijeta okupili su se i jednoglasno prigovorili na nestanak usluge koja je popularnu društvenu mrežu pogodila tijekom kasnih jutarnjih sati (po našem vremenu).

Downdetector, poznata stranica na kojoj je moguće pratiti kvarove na brojnim popularnim internetskim destinacijama zabilježila je nagli porast broja prijava, a korisnici Instagrama komentiraju da im ne radi slanje poruka. U trenutku pisanja teksta primjetili smo da profili nemaju vidljiv broj pratitelja ili objava. Sustav za slanje poruka i pregled feeda funkcionira uz povremenu notifikaciju da uređaj nema pristup internetu.

Ono što možete napraviti kako biste dobili bolji uvid u problem je odlazak na Instagramovu stranicu za pomoć. Tamo ćete pronaći niz opcija na panelu smještenom na lijevom dijelu stranice. Nakon toga birajte poznate probleme (known issues) i tamo ćete vidjeti jasnu listu problema s kojma se stranica trenutno suočava.

Naravno, nikad nije šteta provjeriti je li stigla nova verzija aplikacije odlaskom u Play Store i pritiskom na tri točke u gornjem lijevom kutu. U izborniku birajte My Apps & Games > Updates i provjerite postoji li nova verzija aplikacije. Ako na listi vidite Instagram, samo pritisnite tipku Update i nadogradite ga na najnoviju verziju. Ako ste vlasnik iPhonea, situacija je malo jednostavnija: uđite u App Store, pritisnite na vašu sličicu, povucite ekran prema dolje i vidjet ćete listu nadogradnji. Pritisnite Update All i to je to.

Za kontinuirani uvid u stanje Instagrama, posjetite Downdetector.