tehno trikovi

Stižu novosti: Facebook Messenger slavi deseti rođendan i uvodi nove opcije

26.08.2021 u 10:04

Bionic
Reading

Popularna aplikacija dobila je nekoliko rođendanskih trikova, no i dalje nema riječi o automatski aktiviranim enkriptiranim razgovorima ili integraciji s WhatsAppom

Facebookova prva aplikacija za dopisivanje slavi deseti rođendan, a kompanija je sve odlučila upriličiti ubacivanjem nekoliko novih značajki, uključujući one rođendanske, prenosi Engadget.

Messenger je tako dobio rođendanske verzije već postojećih funkcija poput soundmojija za rođendane, AR efekata, naljepnica, tema za razgovore i drugih sličnih efekata. Korisnici također slavljenicima (pravim ljudima, ne Facebooku) mogu poslati novac putem Facebook Payja koji je tehnički ista stvar kao standardni Facebook Pay, samo sa rođendanskom estetikom.

Aplikacija također ubacije novu vrstu mini igara oblikovanih u ankete. Značajka skupini omogućava odlučivanje o vickastim anketama koje članove pitaju tko bi u skupini najvjerojatnije propustio let ili borio se protiv zombija. Ovi sljavljenički efekti dostupni su svim korisnicima aplikacije. Pored rođendanskih eskapada, Facebook je u Messenger ubacio i povezivanje fraza i animacija, efekt na koji smo navikli u iMessageu.

Facebook u posljednje vrijeme sve više upliće Messenger u druge usluge, primjerice poticanjem korisnika da povežu svoj Instagram i Messenger. Facebook želi stvoriti neku vrstu komunikacije među aplikacijama i u WhatsAppu, premda kompanija o tom planu previše ne priča. Također nije poznato kad ćemo u razgovorima dobiti automatsko uključivanje enkripcija na oba kraja.

Tijekom razgovora s medijima, Stan Chudnovsky, glavni čovjek Messengera, obznanio je da će enkripcija morati dolaziti postepeno s obzirom na hrpu drugih značajki unutar aplikacije.

'Moramo opet izgraditi sve ove značajke u okružju koje ima enkripciju i učiniti ih kompatibilnima', rekao je.