BOLJE IKAD NEGO NIKAD

Insajderi najavljuju: Apple priprema novi brzi punjač sa dva USB-C ulaza

11.04.2022 u 09:16

Bionic
Reading

Insajderi najavljuju adapter od 35 W na koji ćemo u isto vrijeme moći spojiti iPhone i još neki drugi uređaj poput slušalica, sata ili drugog smartfona

Appleovi punjači za smartfone nikad nisu bili nešto spektakularno, pogotovo ako ste se oslanjali na one koji dolaze u kutiji, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Prema izvješću 9to5Maca Apple priprema dvostruki adapter za struju koji će imati dva USB-C ulaza. Informacije o punjaču došle su u sklopu slučajno objavljenog dokumenta za podršku koji spominje značajke novog dodatka. Premda ovo znači da nitko ne zna kako ta stvar izgleda, vrlo je izvjesno da se radi o brzom punjaču.

Apple nije ni napisao koji uređaji rade s novim adapterom, no pretpostavlja se da su u igri novi iPhone 13 Pro Max (koji podržava brzo punjenje do 27 W) i nosivi uređaji poput Apple Watcha i AirPodsa. Punjači sa više ulaza su uobičajen prizor u katalozima vanjskih proizvođača, no ako želite Appleovu službenu soluciju, ovo nije loše rješenje.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Engadget također nije siguran kad će Apple izdati ovaj dodatak - na koncu se ipak ne radi o proizvodu kakvog susrećemo na događajima poput WWDC-a, što znači da je debi novog punjača vjerojatno zakazan za drugi dio 2022.