TEHNO SAVJETI

Imate iPhone? Ove trikove za iOS 15 morate isprobati

25.03.2022 u 06:41

Bionic
Reading

Ako koristite iPhone ili iPad, ove će vam funkcije definitivno biti od vrlo velike koristi

iOS 15 donosi velik broj novih značajki i promjena za iPhone i iPad uključujući Focus, nadograđeni FaceTime i mnogo toga drugog. Ako ste preuzeli novi softver, predlažemo da isprobate ove korisne funkcije.

Otključajte uređaj FaceID-jem s maskom

Prvo što morate napraviti za ovu značajku je instalirati iOS 15.4 na vaš iPhone 12 ili iPhone 13. Ako niste to napravili nakon instalacije, opet skenirajte svoje lice odlaskom u postgavke za Face ID & lozinke u postavkama uređaja gdje izaberite 'Set up Face ID with a mask'.

Proći ćete kroz sličan proces kao kod originalnog FaceID-ja, samo što će se smartfon ovaj put koncentrirati na vaše oči. Osobe koje nose naočale također trebaju napraviti skeniranje sa naočalama koje nose tijekom dana. Nakon što ste odradili skeniranje, moći ćete otključati iPhone i koirstiti Apple Pay bez povlačenja maske s lica.

Iskoristite prednosti novog Safarija

Najveća promjena u novom Safariju je mjesto trake s adresom koji je dizajniran za uređaje s velikim zaslonom. Ovo sučelje dozvoljava prebacivanje među karticama jednostavnom potezom prstom po traci za adrese, a tu su grupe kartica koje pomažu pri radu s hrpom otvorenih stranica.

FaceTime za Android i Windows

FaceTime je u iOS-u 15 dobio veliko poboljšanje te nudi redizajnirano sučelje koje koristi sekundarne stražnje kamere, SharePlay i mogućnost FaceTime poziva s korisnicima Androida i Windowsa. S obzirom na oslanjanje na video pozive tijekom pandemije, nije čudno što Apple napokon korisnicima Androida i Windowsa daje priliku za sudjelovanje - no proces nije jednostavan.

Umjesto da ponudi FaceTime aplikaciju za Android i Windows 10, pozive mogu pokrtetati samo korisnici iOS-a 15. Nakon što započnete poziv, možete stvoriti link koji ćete podijeliti s korisnicima Androida ili Windowsa te im omogućiti komunikaciju unutar preglednika.

  • +4
iPhone SE (2022) slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Sakrijte email adresu

Dio plaćene usluge iCloud+ mogućnost je skrivanja email adrese od društvenih mreža, online trgovina i načelno svih stranaka od kojih inače želite sakriti vaše podatke. Umjesto da predate vašu pravu adresu, iOS-om ćete stvoriti lažnu koja će prosljeđivati informacije na vašu glavnu adresu. Vi ćete nakon toga odlučiti želite li nastaviti primati poruke tako da lažnu adresu jednostavno deaktivirate.

Alias je moguće stvoriti odlaskom u iCloud postavke i izborom stavke 'Hide my e-mail' te stvaranjem 'lažnog' profila. Alias e-mail može se koristiti i unutar aplikacije Mail, piše TechAdvisor.

Povucite slike ekrana bilo gdje

Nakon što u iOS-u 15 snimite sliku ekrana, pritisnite i držite sličicu u donjem lijevom kutu i povucite je u aplikaciju gdje ju želite objaviti ili pohraniti. Da, to uključuje i društvene mreže.