APPLE

Insajderi najavili: Ove godine dolaze čak dvije verzije iPhonea SE

08.01.2020 u 06:55

Bionic
Reading

Dugo najavljivani nastavak iznimno popularnog 'budžetnog' iPhonea navodno stiže ove godine, a insajderi već pričaju o dvije potencijalne verzije, od kojih će jedna imati 6.1 inčni zaslon

Glasine nalažu da bi novi iPhone SE 2 mogao stići već početkom 2020., što je vijest o kojoj slušamo još od 2016. Novi uvidi u nadolazeći uređaj nalažu da bi mogli susresti čak dvije verzije uređaja, od kojih će skuplja imati ekran poput onog na iPhoneu 11.

iPhone 11 Unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prve vijesti o većem SE-u dolaze iz DigiTimesa koji nalažu da dostavljač dijelova za američki smartfon potvrđuje da nam ove godine dolaze 5.5 inčni i 6.1 inčni budžetni smartfoni koje bismo mogli vidjeti krajem ove godine. Oni također pretpostavljaju da će veća verzija SE-a stići u paketu s premijskim uređajima koje će kompanija predstaviti krajem godine, dok će manji SE biti dostupan od početka 2021.

iPhone SE 2 navodno ima slične performanse kao iPhone 8, što znači da će iPhone SE 2 Plus imati slične značajke kao iPhone 8 Plus. Ovoj logici jedino prkosi činjenica da Apple u ponudi i dalje ima iPhone 8, što znači da bi krajem godine 'osmica' svoje mjesto mogla ustupiti novim budžetnim iOS smartfonima.

Što se imena samog uređaja tiče, Apple bi novi iPhone mogao nazvati iPhone 9 Plus (ili iPhone 9 Pro). Kako god se on zvao, njegovo postojanje je i dalje nepotvrđeno, što znači da ćemo o njemu više čuti tek kada se na to odluči sam Apple, naglašava TechRadar.