CIO OSKAR

IDC Adriatics traži najbolje direktore informatike

21.01.2015 u 10:59

Bionic
Reading

Domaći 'CIO Oskar' dodjeljuje se direktorima IT-a u privatnom i javnom sektoru na temelju ključnog projekta, pokrenutog i/ili realiziranog unutar organizacije ili tvrtke tijekom 2014. godine

Direktori informatičkih odjela sami se prijavljuju na ovaj natječaj, a proces prijava otvoren je do 10. veljače.

U postupku vrednovanja svaki nominirani projekt mora zadovoljiti kriterije koji uključuju: transparentnost, inovativnost, troškovnu učinkovitost te upravljanje promjenama i cjelokupnim projektom.

Posebno se to odnosi na projekte koji donose usvajanje najnovijih rješenja ili upotrebu tradicionalnih modela na novi način u područjima virtualizacije, konvergencije, mobilnog poslovanja, pružanja usluga u računalnom oblaku, korištenja društvenih mreža te poslovne inteligencije s posebnim naglaskom na big data i analitiku.


O najboljim projektima u Hrvatskoj ove će godine odlučivati stručni žiri kojeg čine: Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda). Žirijem će predsjedati Boris Sakač (Adasit).

'Ovim priznanjem IDC Adriatics prepoznaje i nagrađuje pojedinačno postignuće direktora informatike u tijelima državne uprave i privatnom sektoru. Vjerujem da će naš stručni sud imati pune ruke posla prilikom odabira najboljih, stoga pozivam sve zainteresirane da se prijave za CIO Oskara', izjavila je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

Priznanja najboljima bit će uručena tijekom svečane večere koja će biti održana 26. veljače u zagrebačkom hotelu Antunović.

Prošlogodišnji pobjednici bili su Igor Velimirović, koji je dobio nagradu za izvedbu projekta izgradnje privatnog cloud okružja Atlantic Grupe za Hrvatsku i Sloveniju te Hrvoje Somun iz APIS-a, koji je nagradu za najboljeg IT stručnjaka u državnom sektoru dobio za projekt uvođenja fiskalizacije.

Ove će godine, po prvi put, nagrada biti dodijeljena i za projekte provedene u BiH. Dodjela je zakazana za 19. veljače