ODABRAO IDC

Znate li tko su najbolji direktori informatike u Hrvatskoj?

28.03.2014 u 14:12

Bionic
Reading

Analitička kuća IDC Adriatics po prvi puta je dodijelila nagradu za direktora informatike (Chief Information Officer, CIO) u Hrvatskoj za 2013. godinu, i to u dvije kategorije

Dobitnik u privatnom sektoru je projekt privatnog oblaka Atlantic Grupe za Hrvatsku i Sloveniju i CIO Igor Velimirović. Projekt fiskalizacije koju je predvodio Apis IT na čelu s Hrvojem Somunom, proglašen je najboljim u javnom sektoru.


Svečana dodjela nagrada te prigodna gala večera okupila je osamdesetak vodećih ljudi domaće IT scene - globalne i lokalne vendore, sistem integratore i distributere te direktore informatike najvećih kompanija na hrvatskom tržištu.

'Uz svesrdnu pomoć i suradnju CIO Kluba Hrvatska, domaća IT struka konačno je dobila odavno zasluženo priznanje te duboko vjerujemo da će ova nagrada postati tradicionalna', naglasila je Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa.

Stručnim žirijem predsjedao je Sven Marušić, osnivač InfoCumulusa i nekadašnji CIO Hrvatskog Telekoma, a članove žirija sačinjavali su Sandra Mikuš, CIO Adris grupe, Miroslav Mađarić, CIO KBC-a Zagreb te Igor Strmečki, stariji konzultant Simulus grupe.

Među gostima su bili Boris Bauk i Alojzije Jukić iz HP-a, Ivan Gabrić iz Combisa, Dragurin Gajski iz Symanteca, Tomislav Hrisoho iz Recro-neta, Nikša Ilović iz SAS-a, Sonja Popović iz SAP-a Ivan Vidaković iz Microsofta, Damir Zec iz IBM-a te mnogi drugi.