MOBILNE TEHNOLOGIJE

I to je stiglo: Oppo predstavio smartfon sa selfi kamericom skrivenom ispod ekrana

26.06.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Kineski proizvođač razvio je vlastito rješenje za dilemu ureza, zubića i rupica na mobilnim uređajima te ga je predstavio na MWC- u Šangaju

Oppo je na MWC-u u Šangaju predstavio svoje rješenje za ekrane s urezima, izrezima, zubićima i teleskopima, prikaz koji naoko nema selfi kameru. Kao i većina modernih Androida koji nastoje nadići stigmu popularnog (ili nepopularnog) dizajna, Oppo je ispod ekrana svojih uređaja smjestio senzor za otisak prsta i ovog puta - selfi kameru.

Proizvođač tvrdi da je ekran iznad kamerice osjetljiv na dodir te da je prozirnost postignuta posebnim razmještanjem piksela. S obzirom da ti isti pikseli spriječavaju ulazak svjetla, očekivano je da bi fotografije snimljene tom selfi kamericom bile lošije, no Oppo tvrdi da zahvaljujući softverskoj korekciji slike izgledaju kao kod ostalih premijskih smartfona.

Uređaj koji će koristiti ovu tehnologiju još nije predstavljen, no prema svemu sudeći, na njega nećemo morati predugo čekati. Kompanija je najavila skorašnje predstavljanje smartfona sa selfi kamericom ispod ekrana, premda nije ništa govorila o konkretnim datumima, cijeni ili ciljanim tržištima.

Ako ništa drugo, sada barem znamo da ćemo uskoro početi susretati smartfone sa kamerom smještenom ispod ekrana.

bolje spriječiti nego liječiti

Mobiteli ne vole kad im je vruće: Evo kako ćete ih zaštititi od pregrijavanja

Pogledaj galeriju