KAKAV GENIJALAC

I mi želimo računalo napravljeno od sovjetskog elektroničkog otpada!

07.03.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Kad ste hobist, obožavatelj modificiranja PC-ja i pritom Rus, možete se domoći svakakvih čudesa - pogotovo otpadnih dijelova starih elektroničkih uređaja. Ovaj genijalac odlučio je kombinirati ih u jednu od najoriginalnijih PC konfiguracija kojih smo ikad vidjeli

Ovaj ludi hobist svoje je novo računalo nazvao Felix po poznatom sovjetskom mehaničkom kalkulatoru.

Da bi napravio ovo kućište, koristio je dijelove starih sovjetskih radioelektroničkih uređaja. Odakle mu? Pitao je ljude na Moskovskom institutu taman posred velike renovacije. Imali su tada pune kutije drevnog elektroničkog otpada kojeg su se s radošću riješili.

Jasno, neke dijelove trebalo je restaurirati i popraviti, no to očigledno nije bio problem.

Najbolje je to što svi silni prekidači koje vidite na prednjem dijelu kućišta zbilja imaju funkciju. Primjerice, njihovim uključivanjem kazaljke prikazuju koliko vam preostaje memorije, kolika je brzina ventilatora, koliko je opterećenje procesora te koja mu je temperatura.

Korištenjem prekidača birate koji parametar će biti prikazan na skali. Također, naravno, tu su i sovjetski gumbi za paljenje i gašenje i specijalno pozadinsko osvjetljenje na skalama. Stvar je u tome što prozorčići s kazaljkama nisu imali pozadinsko osvjetljenje pa je autor morao ubaciti svoje LED svjetiljke.

Ovo je staro kućište koje je koristio kao temelj ove lude modifikacije. On tvrdi da se računalo može dodatno modificirati odstranjivanjem prednje ploče.

Za kraj, tu je i restaurirani sovjetski mikrofon Octava koji je prenamijenjen u standardni PC-mikrofon kakav svi znamo i volimo.

Još jednom - genijalno! Maladec.

English Russia