STIŽE NOVI HARDVER

I Androidi će uskoro imati što i iPhone X?

08.12.2017 u 08:49

Bionic
Reading

Appleov top model X tek je nešto više od mjesec dana u prodaji, a već su u pripremi planovi kako replicirati njegove ključne značajke na pametnim telefonima s Androidom

Qualcommov čipset Snapdragon 845 podržavat će tehnologije prepoznavanja Face ID i 'dubinskog portreta' za selfije. To bi moglo značiti kako će se te značajke naći i u većini top modela s operativnim sustavom Android čiji je izlazak na tržište predviđen za iduću godinu.  

Drugim riječima, moći ćete snimati selfije sa zamućenom pozadinom (bokeh). 

Nemali broj uređaja s Androidom već nude primitivniju inačicu značajke Face ID and Unlock (recimo, LG Q6). S podrškom na razini procesora otvara se prostor za poboljšanja i nadogradnje.

Zasad još nije poznato koji će sve pametni telefoni imati podršku za Snapdragon 845. Većina velikih proizvođača koristila je Snapdragon 835, pa je za očekivati kako će posegnuti i za njegovim nasljednikom.

Samsungov Galaxy S9 mogao bi biti prvi koji će koristiti čip izrađen 10-nanometarskom tehnologijom.

Također možete očekivati i više trodimenzionalnog mapiranja lica na Androidima, odnosno inačice Appleove značajke s animiranim emotikonima Animoji, pošto Qualcommov novi čipset ima aktivnu procjenu dubine prostora i podršku za infracrvene senzore.

Huaweijev Honor View 10, recimo, već nastoji klonirati Animoji, piše Tech Radar.

Ove jeftine smartfone ne biste trebali zanemariti Izvor: Motorola / Autor: Motorola