KREATIVA ONLINE

I Adobe preselio u računalni oblak

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 23.04.2012 13:15
  • Objavljeno 23.04.2012 u 11:47
Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud

Izvor: Screenshot / Autor: Adobe

Pokrenuo je Creative Cloud, uslugu koja pretplatnicima omogućuje pristup kreativnim alatima online, uključujući one vezane uz novi CS6

Zamišljen je, piše eWeek, kao čvorište online za stvaranje, dijeljenje i isporuku kreativnih uradaka, utemeljeno na novom softveru Adobe Creative Suite 6. Odmah će biti dostupan u 36 zemalja i na više jezika.

Novi softverski paket CS6 uključuje Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects, Flash Professional i druge programe.

Pretplata vam omogućuje skidanje i instalaciju svih 14 novih aplikacija iz tog softverskog paketa, kao i dva nova proizvoda bazirana na tehnologiji HTML5, piše eWeek.

Omogućuje pohranu i usklađivanje sadržaja u računalnom oblaku (s do 20 GB prostora uključenih u cijenu), kao i pristup i dijeljenje istog na bilo kojem uređaju.

Posebno je zanimljiva mogućnost objavljivanja aplikacija, časopisa i kataloga na iPadu, iPhoneu i Androidima. Olakšana je isporuka mobilnih aplikacija iOS i Android tržištima te objavljivanje, upravljanje i hostanje web siteova.

Uz to, imat ćete pristup nadogradnjama aplikacija, uključujući nove proizvode vezane uz CS, prije no što budu službeno pušteni u opticaj.

Članarina košta 49,99 dolara mjesečno (oko 285 kuna) uzme li se godišnja pretplata. Mjesec za mjesec plaćat ćete 74,99 dolara (427,5 kuna). A Adobe ima i posebnu ponudu - 29,99 dolara mjesečno (oko 170 kuna) za korisnike CS3, CS4, CS5 i CS5.5.

Što se tableta tiče, dostupne su aplikacije Photoshop Touch i Ideas. Uređaji pogonjeni Androidom od 23. travnja moći će koristiti još i Collage, Debut i Proto. Te tri uskoro će biti dostupne i za iPad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi