'VIŠE OD MREŽE'

HT novim uređajima, paketima i većim brzinama donosi najsigurnije kućno iskustvo

28.09.2023 u 13:16

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom je predstavio novitete u ponudi i poslovanju unutar novog Magenta 1 paketa, u sklopu nove kampanje 'Povezuje nas više od mreže'

Nova Magenta 1 donosi najbolje kućno iskustvo u sve četiri ključne komponente: brzina, sigurnost, tehnologija i sadržaj.

  • najveće dostupne brzine interneta, na optici čak do 1 Gbit/s
  • MAXtv bogatim TV sadržajem u najvećoj dostupnoj rezoluciji
  • Internet sigurnost i roditeljsku zaštitu bez dodatne naknade
  • pokrivanje svakog kutka vašega doma stabilnim Wifi signalom
  • telefoniranje bez naknade u Hrvatskoj te hrpu minuta za pozive prema svijetu

U novim paketima fiksnih usluga brzina interneta povećava se do najveće dostupne brzine, omogućavajući istodobno spajanje dvostruko više uređaja u jednom domu uz najveću kvalitetu veze, a sve uz neograničen promet. Najmodernija WiFi6 tehnologija sada postaje još dostupnijom i njome se dodatno podiže standard bežičnog povezivanja, a s najboljom opremom na tržištu aktiviraju se i napredne mogućnosti za kućnu WiFi mrežu, izvijestili su iz HT-a.

Ovime se, navode iz HT-a, značajno podiže i razina sigurnosti, stabilnosti i pokrivenosti mrežom u svakom dijelu doma. Također, s novim paketima svako kućanstvo dobiva jedinstveno MAXtv televizijsko iskustvo te se bitno unaprjeđuje MAXtv aplikacija, a u sklopu nadogradnje i modernizacije razvijene su i platforme za AndroidTV i AppleTV uređaje.

Novu uslugu predstavili su Nataša Rapaić, članica Uprave za privatne korisnike te Ivan Runje, direktor Sektora upravljanja proizvodima.

'Nudimo nova dva rješenja: security i safety, čime dižemo razinu što dolazi do korisnika kroz ruter i Wifi mrežu, s naglaskom na roditeljsku zaštitu. On-top ide menadžeriranje po proizvodu, imate određena pravila ponašanja, blokirate neželjeni sadržaj. Dodavat ćemo sve kompleksnija rješenja za određene niše. S TV strane, MaxSport sve više ulaže u domaću ligu.

Izbacili smo novu lepezu uređaja koji to podržavaju, od Applea do Androida. Možete očekivati aplikaciju na Smart TV-u i konzumaciju raznog sadržaja na Max TV-a, uz osnovnu razinu zaštite za svoje korisnike. To je i znak prelaska iz linearnog gledanja (promjene kanala) do on-demand gledanja, da bismo korisniku ponudili pravi sadržaj', rekao je Runje, dodajući da usto žele unaprijediti komunikaciju s korisnicima i korisničko zadovoljstvo.

Najveći izbor zabavnog i sportskog sadržaja jedno je od obilježja MAXtv-a koji ima ekskluzivna prava za sve utakmice domaćega nogometnog prvenstva. To je ne samo najgledaniji sportski sadržaj, već gledanost MAXSport programa u izravnim prijenosima i na digitalnim platformama kontinuirano i višestruko raste u odnosu na prošlu sezonu.

Sada se iskustvo gledanja televizije u novim paketima također podiže na novu, još višu razinu. Svi korisnici MAXtv-a do kraja godine dobit će potpuno novu redizajniranu aplikaciju koja će omogućiti još kvalitetnije iskustvo gledanja uz maksimalnu kvalitetu slike i brojne opcije personaliziranog upravljanja sadržajem. Na novim MAXtv platformama za AndroidTV i AppleTV uređaje, koje se sustavno nadograđuju, pune funkcionalnosti bit će dostupne do kraja godine.

Nova tehnologija je omogućila i znatno veću sigurnost za kućno internet okruženje pa Hrvatski Telekom u svim novim paketima, bez dodatne naknade, daje opciju internet sigurnosti koja omogućuje da se preko Moj Telekom aplikacije vrlo jednostavno postave i mijenjaju željene postavke sigurnosti poput roditeljske zaštite ili ograničenja vremena na internetu. Standard koji je omogućen novim WiFi6 uređajem i standardnom sigurnosnom nadogradnjom postavio je temelje za bržu implementaciju raznih budućih rješenja pametnog doma.

'Danas je za nas ulaganje u korisnika dio investicijske, a ne prodajne strukture', ustvrdio je Runje.

Kako bi uz veće brzine omogućili i najbolje iskustvo korištenja interneta u svakom dijelu doma omogućit ćemo našim korisnicima najbolju dostupnu tehnologiju s WiFi extra mesh uređajima, koji omogućavaju znatno veću stabilnost signala u svakom dijelu doma, sigurno i bezbrižno povezivanje puno većeg broja najrazličitijih uređaja i dvostruko veće brzine pristupa internetu nego dosad.

Pritom je za veće kuće i stanove na raspolaganju WiFi extra uređaj koji je uključen u cijenu. Novi WiFi6 uređaji postaju standard u fiksnoj ponudi Hrvatskog Telekoma. Njima je trenutačno pokrivena trećina fiksne mreže HT-a diljem Hrvatske, dobivaju ih svi novi korisnici, a u tijeku je i zamjena dosadašnjih uređaja postojećim korisnicima.

'Nakon što smo predstavili nove Magenta tarife, odlučili smo pokazati sve što smo radili na unaprjeđenju fiksnog produkta. Stvarati mrežu naš je osnovni posao kao telekoma, i to vodećeg u Hrvatskoj. Želimo stvoriti najbolje mobilne i fiksne mreže, uspjeli smo poduplati i brzinu, a u samo šest mjeseci u to uložili 233 milijuna eura što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani, te smo već sada uložili više nego što drugi operatori planiraju u cijeloj godini', rekla je Rapaić te dodala da cijene svoje konkurentne, no i da kontinuirano rade na tom da imaju superiornu mrežu i najbolje korisničko iskustvo.

Navela je i da imaju oko 700.000 korisnika Magente, a sada izbacuju i novi digitalni i standardizirani layer, koji će i njihovi partrneri moći ponuditi korisnicima. 'Korisnici će moći jednostavnije doći do sadržaja koji im je važan', ustvrdila je.

Rapaić je podsjetila da je HT početkom godine dobio najveći dio spektra te osigurao dugoročnu ponudu najbolje mreže korisnicima, da je petu godinu zaredom osvojio Ookla Speedtest Awards nagrade za Najbolju mobilnu mrežu, a da je ta mreža najbolja potvrdio je i HAKOM.

'Promatramo lojalnost korisnika prema NPS-u (Net Promoter Score), zbog čega su i u nastali novi proizvodi i inicijative, a usto smo odlučili omogućiti što bolju Wifi vezu našim korisnicima u svakom kutku njihova doma. Provjeravali smo kako standardizirati rute kroz naše mreže kako bismo korisniku mogli predstaviti što više digitalnih usluga. To nama daje velik potencijal za budućnosti.

Imali smo prije više uređaja, svaki sa svojim softverskim layerom; imali smo velik broj rutera, a sad je to puno jednostavnije. Hardver možemo mijenjati puno brže. Za dvije godine imat ćemo 6G, pa 7G, stoga smo se morali prilagoditi korisničkim potrebama, a pritom je ključna vrhunska infrastruktura i dobar pristup internetu', pojasnio je Runje.