NE SAMO OD 2021.

Veliko ažuriranje: ChatGPT će moći istraživati nove informacije na internetu

28.09.2023 u 12:18

Bionic
Reading

ChatGPT dobiva veliko ažuriranje – moći će pristupiti internetu u stvarnom vremenu, i to gotovo godinu dana od lansiranja. Prethodno je OpenAI-jev chatbot mogao pristupiti informacijama samo do rujna 2021. Najava je objavljena na OpenAI-jevom službenom X (bivši Twitter) profilu. Taj novi potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je OpenAI objavio da ChatGPT također može 'vidjeti', 'čuti' i 'razgovarati'

Korisnik će moći tražiti trenutni sadržaj koji može biti pouzdaniji i ažuriraniji. ChatGPT moći će indeksirati web stranice potrazi za najnovijim ažuriranjima za upit koji postavite. Prema OpenAI-ju, nova značajka bit će dostupna korisnicima Plus i Enterprise. Uskoro će se proširiti na sve korisnike.

Korisnik će morati odabrati opciju 'Pregledaj s Bingom' u biraču ispod GPT-4 padajućeg izbornika. Svaki put kada objavite upit, chatbot će prikazati mali prozor s natpisom 'Pregledavanje', piše Business Today.

Ranije ovog tjedna, OpenAI je objavio da ChatGPT može 'vidjeti', 'čuti' i 'razgovarati'. To znači da će chatbot moći analizirati i slike; bilo da se radi o složenim grafikonima ili čak predmetima iz svakodnevnog života poput bicikla ili boce s vodom. Korisnik također može omogućiti glasovni unos chatbotu u aplikaciji ChatGPT na Androidu i iOS-u.

Dodatak popisu značajki je da će ChatGPT moći odgovoriti koristeći jezik koji zvuči prirodno. Trenutne značajke za sada su uglavnom ograničene na engleski jezik, ali očekuje se da će OpenAI proširiti funkcionalnost. Nova ažuriranja također su, zasad, ograničena na korisnike ChatGPT Plus i Enterprise.

Meta je također najavila promjene u području umjetne inteligencije. Tvrtka je predstavila svoj prvi chatbot Meta AI koji je obučen na jezičnom modelu Llama 2.

Meta će integrirati nove chatbotove u svoje najpopularnije proizvode koji uključuju WhatsApp, Instagram i Messenger. Facebook matična tvrtka također će donijeti AI chatbotove temeljene na slavnim osobama. Svaki od ovih AI chatbota imat će drugačiju pozadinu i stoga će na svaki upit reagirati drugačije.