NAJBOLJI U BEOGRADU

Hrvatski Binx pobjednik Nordeusovog Hackatona

30.12.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Peto izdanje natjecanja u organizaciji regionalnog game developera i izdavača, održano u Beogradu, prošlo je i završilo u znaku timova iz Lijepe naše

Cilj ovogodišnjeg 'Nordeus Hackathona', fokusiranog na profesionalce iz industrije igara, bila je izrada platforme za squad-based puzzle u roku od 24 sata.

Sudjelovali su timovi iz Engleske, Grčke, Rumunjske, Ukrajine, Bugarske, Srbije te čak tri tima iz Hrvatske

Najkreativnijim i najboljim projektom pokazala se igra Don't Be Afraid hrvatskog tima Binx- Nagrađeni su paketima Samsung Gear VR + Galaxy S6. Evo tko je sve dobio nagrade, po kategorijama:


Multimedijalna prezentacija - Nereus (Grčka)

Gameplay - Pine Studio (Hrvatska)

Tehnička kompleksnost - Mechabit (Engleska)

Izbor publike - Misfit Village (Hrvatska)

1. mjesto - Binx (Hrvatska)
2. mjesto - Mechabit (Engleska)
3. mjesto - Tank\'d (Rumunjska)

'Organizacija i natjecanje bili su na super visokoj razini. Noć prije Hackathona nismo mogli spavati od uzbuđenja niti smo na Hackathonu spavali tako da nam se stvarno nakupilo neprospavnih sati, padala nam je koncentracija a pritisak je rastao.

Da nismo imali dobar tim i podupirali jedni druge, ne bi uspjeli napraviti ni pola od ovoga što smo postigli. Svaki puta kada bi zapeli negdje, to je samo značilo da moramo pogurati malo jače i nastaviti dalje!', rekao je Denis Mraović, jedan od članova pobjedničkog tima Binx iz Hrvatske.

Svih deset igara kreiranih tijekom natjecanja možete isprobati na Nordeusovim stranicama