KONFERENCIJA COMBIS 5+

Hrvatske poslovnjake sve više brine sigurnost

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 19.02.2016 06:50
  • Objavljeno 19.02.2016 u 06:50
Hrvoje Dunkić Combis 5+

Hrvoje Dunkić Combis 5+

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Combis

Combis i Microsoft Hrvatska organizirali su četvrtu konferenciju Combis 5+, tijekom koje su predstavljena rješenja i proizvodi namijenjena povećanju poslovne produktivnosti

'Ova će godina biti obilježena mnoštvom tehnoloških noviteta koji dolaze u novim verzijama poznatih Microsoftovih proizvoda za podatkovne centre korisnika, kao i sve bržim razvojem i sve većim korištenjem cloud servisa.

Uz primjere iz prakse, demonstracije novih tehnologija u pripremljenom demo okruženju, ovogodišnji 5+ je bio posebno fokusiran na hibridna rješenja, odnosno efikasno korištenje najboljeg iz oba svijeta (On-premise i Cloud rješenja). Hibrid je budućnost', naglasio je Hrvoje Dunkić, voditelj Odjela za Microsoft u Combisu

Sudionici ovogodišnjeg događanja Combis 5+ mogli su saznati pojedinosti o novim unaprijeđenim platformama za kolaboraciju Exchange i SharePoint Server 2016 te otkriti kakve prednosti sa sobom nose novi servisi iz oblaka Office 365.


Predstavljen je i novi Windows Server s dosad dostupnim funkcionalnostima, a posebno zanimanje sudionici su pokazali za savjete kako iskoristiti Azure infrastrukturu i servise, kao i za demonstraciju alata System Centar verzije 2016 koji će biti dostupni u drugoj polovici godine. U gotovo svim predavanjima je istaknuta mogućnost integracije on-premise tehnologija s onima u oblaku.

Istraživanje provedeno događanja pokazalo je da su poslovni ciljevi i prioriteti sudionika događanja u 2016. godini: unaprijediti kvalitetu ICT infrastrukture i servisa te učinkovitost IT odjela (70,9 posto), zatim smanjiti sigurnosne rizike i rizike od ispada funkcionalnosti ICT servisa (44,3 posto) te smanjiti operativne troškove i optimizirati investicije u ICT (41,8 posto).

Smanjenje sigurnosnih rizika i rizika od ispada funkcionalnosti ICT servisa, za razliku od ostalih ciljeva, ove je godine po prvi put uvršten među tri glavna poslovna prioriteta po mišljenju sudionika događanja.

Na pitanje o planiranim projektima u ovoj godini, najzastupljeniji odgovori se odnose na projekte migracije, nadogradnje i konsolidacije postojeće ICT infrastrukture i servisa (82,3 posto), uspostavi sustava nadzora i upravljanja ICT servisima (58,2 posto) te fokusu na konsolidaciju postojeće infrastrukture i servisa korištenjem cloud tehnologija (45,6 posto).

Ispitanici su imali opciju više mogućih odgovora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!