DOMAĆI WEB

HGK redizajnirao naslovnicu, kažu da je to tek početak

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 02.04.2015 15:36
  • Objavljeno 23.03.2015 u 13:13
Igor Škevin HGK

Igor Škevin HGK

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HGK

Hrvatska gospodarska komora preuredila je nedavno izgled svoje naslovnice online. Većinu posla obavili su vlastitim snagama, a najavljuju kako uskoro slijedi i 'preštrikavanje' cjelokupnog weba

Redizajnom je zasad zahvaćena samo naslovnica, pojašnjava urednik weba HGK Igor Škevin. Slično kao i kod HRT-a nedavno, puno je veći naglasak dan vizualnim elementima, kao i što većoj količini informacija na udarnim mjestima. 

'Na redizajn smo se odlučili prvenstveno zbog uvođenja novih usluga, ali i zato što je novo rukovodstvo odlučilo dosadašnji web HGK, koji je bio više informativni site s mnogim vijestima o našim brojnim aktivnostima, preorijentirati u web koji je više okrenut potrebama naših članicama i na kojemu će one moći odmah pronaći usluge koje im Komora pruža', dodaje Škevin.

Prije redizajna naslovnice načinjene su neke nove stranice s uslugama HGK, poput tenderi.hgk.hr, s izborom međunarodnih javnonabavnih natječaja te podstranice sa sajmovima.

Nova naslovnica HGK-ovog weba Screenshot/tportal

Nova naslovnica HGK-ovog weba Screenshot/tportal

Izvor: Screenshot / Autor: tportal

U planu je i redizajn naslovnice na engleskom jeziku, a nešto kasnije i cijelog weba HGK, kako bi ga se potpuno restrukturiralo te učinilo korisnijim.

Uz naslovnicu, novost je i nekoliko landing pageova na koje se stiže klikom na ikone usluga na naslovnici. Nastali su radi objedinjavanja srodnih usluga koje su do sada bile odvojene na stranicama raznih organizacijskih jedinica Komore.


Na redizajnu je tijekom mjesec dana neposredno radilo troje ljudi: urednik weba te dvojica kolega iz Službe za informacijsku sigurnost i kontrolu sustava, uz suradnju tvrtke Inovativni mediji iz Zagreba, koja je i programirala dosadašnji web.

Sam redizajn je obavljen u sklopu redovitog održavanja weba, koje i inače izvode Inovativni mediji, pa je i cijena tog redizajna unutar cijene redovitog održavanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!