NOKIA JE ITEKAKO ŽIVA

HERE će surađivati s Nvidijom i drugima

08.01.2015 u 16:14

Bionic
Reading

Ako je tko mislio da Nokia tiho spava, iza kulisa se odvijaju velike stvari - posebno u segmentu kompanije zaduženom za razvoj navigacijskih rješenja, HERE. U partnerstvu s grafičkim divom Nvidia, kompanija je predstavila sustave koji će krasiti buduće generacije automobila, a jedno je jasno - uskoro će trzave i spore navigacije biti potpuno zaboravljene

Posebno važnu ulogu u cijeloj priči igraju lokacijske tehnologije, a HERE location cloud koriste Nvidia, BMW, Continental i sestrinska kompanija Nokia Networks.

Kako piše HERE blog, cijeli svijet je prenio priču o Nvidijinom moćnom čipu Tegra X1, a čija se vrlo značajna primjena osim u mobilnim uređajima očekuje i u automobilima sljedeće generacije. Divovi automobilske industrije poput BMW-a i Audija već blisko surađuju s njima kako bi napravili funkcionalna rješenja, uz pružanje do sada neviđenog korisničkog iskustva.

'Prva automobilska računala koja će koristiti Tegra X1 čip će imati nove digitalne instrument ploče, s ultrarealističnim 3D prikazom, a istovremeno će obrađivati i video s 12 HD kamera koje će stvoriti pogled oko automobila u 360 stupnjeva', piše Nokia HERE, dodavši da će se upravo njihova navigacijska rješenja pojaviti u nevjerojatnim 3D kartama na takvim sustavima. Prvi pogled na te sustave pružili su upravo na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu:

HERE predstavio partnerstva s Nvidijom i drugima


Više o svim primjenama i partnerima je moguće pročitati na službenom blogu