PO FILMSKOM URATKU

'Gravitacija' onako kako je vidi NASA

03.03.2014 u 12:20

Bionic
Reading

Nagradu Oscar za najbolje vizualne efekte je osvojio film 'Gravitacija', a kako bi nominaciju proslavili i u NASA-i, odlučili su postaviti stvarne fotografije iz svemira, koje su sasvim sigurno mogle biti inspirativne za stvaranje filma

NASA-in službeni Twitter račun je koristio hashtag #RealGravity i slao fotografije ljudi koji borave u svemiru na ISS-u, prostoru koji ih okružuje - i naravno, trećeg kamenčića od Sunca. U jednoj od poruka na toj društvenoj mreži, NASA je rekla kako je Sandra Bullock iz filma 'Gravitacija' bila na konzultacijama s astronautom Cadyjem Colemanom te tako naučila o životu u svemiru.


NASA-in Goddard Space Flight Center je iskoristio istu priliku te na Flickr postavio brojne druge fotografije kako bi pokazali da film i nije bio toliko 'nestvarnog' izgleda. U nastavku pogledajte neke od njih:

Svemirski shuttle Discovery, Zemlja i Mjesec 1998. (NASA)
Astronautkinja Sunita Williams koristi alat na ISS-u. Ona i kolega su 2007. na stanici promijenili konfiguraciju petlje za hlađenje laboratorijskog modula 'Destiny' (NASA)
Španjolska i Portugal noću, kako ih se vidi s ISS-a. Fotografija je snimljena 4. prosinca 2011. (NASA)
Fotografija iz svibnja 2009. koja prikazuje astronauta Johna Grunsfelda. Na njegovom viziru se vidi fotograf i kolega astronaut Andrew Feustel, naslonjen na robotsku ruku (NASA)





Ove i još mnogo drugih odabranih fotografija koje pokazuju život u svemiru moguće je pronaći na stranici Flickr.