KORAK UNAZAD

Google uvodi vlastite kreditne kartice

02.11.2012 u 14:23

Bionic
Reading

U trenutku kada plaćanje mobilnim telefonom postaje sve učestalije, Google se vraća plastici

Ako je vjerovati šefu Google Walleta, Osami Bedieru, Google je promijenio stav i mišljenje o plaćanju mobilnim telefonom. Beider je tako objavio da će Google promovirati novi način plaćanja Google Walletom u studenom.


Novi način, iako još nije dostupan javnosti, trebao bi, prema informacijama do kojih je došao Android Police, izgledati kao plaćanje običnom kreditnom karticom.

Naime, svoju bi bankovnu ili kreditnu karticu prijavili na svoj račun pri servisu Google Wallet. Potom bi vam Google fizički poslao svoju plastičnu Google Wallet karticu koju biste prilikom kupovine koristili kao bilo koju karticu. Naravno, pri tom bi trgovci sredstva skidali s vaše bankovne ili kreditne kartice.

Zvuči komplicirano? Pa zapravo i nije. Sličan je sustav već ranije predstavio PayPal, doduše, samo u Americi.

Naime, i oni su ponudili svojim korisnicima plastičnu karticu koja je bila povezana s njihovim PayPal računom. No, korisnici takav sistem nisu baš najbolje prihvatili.Pravo je pitanje zašto bi netko dobrovoljno dao Googleu podatke o svojim karticama i umjesto njih koristio Google Wallet karticu? U Googleu se nadaju da bi posebne ponude koje pripremaju mogle privući korisnike na tu promjenu.

A možda će se nekima svidjeti i to što više u novčaniku neće morati nositi 10 različitih kartica, već će im biti dovoljna samo jedna. Naravno, ako im broj kartica u novčaniku nije i pokazatelj njihova statusa.