ŠIRENJE PUBLIKE

Google priprema YouTube aplikaciju za klince

20.02.2015 u 14:53

Bionic
Reading

Premda je već sada vrlo popularan među tinejdžerima, YouTube želi proširiti publiku i na one najmlađe. Wall Street Journal saznaje kako će kompanija otkriti novu aplikaciju za mobilne uređaje, namijenjenu djeci - a u kojoj će se nalaziti dječje emisije, crtići i sličan sadržaj kojeg mogu kontrolirati roditelji

Aplikacija će biti posebno namijenjena djeci predškolske dobi, a u njoj će biti emisije poput 'Thomas the Tank Engine', 'Sesame Street' i sl. saznaje se od izvora, koji navode da će se više informacija otkriti u ponedjeljak.

YouTube Kids, kako će se zvati aplikacija, trebala bi biti besplatna i zasebna od uobičajene YouTube aplikacije za mobilne platforme. Dizajn će biti posebno prilagođen najmlađima, uz minimalnu potrebu za 'skrolanjem' po ekranu. Usprkos jednostavnosti, roditelji će nadohvat prstiju uvijek imati posebne kontrole, baš kao i posebno brojilo kojim djeci mogu ograničiti korištenje aplikacije.


Prema izvorima poznatim WSJ-u, Google će aplikacijom ipak u početku propustiti jedno vrlo bitno tržište - iPad tablete. Android platforma će biti jedina podržana, a otkrivanje se očekuje za vrijeme Kidscreen Summita. Google je odbio pružiti komentar na informacije.