NOVA ZNAČAJKA

Google Maps od sad će vam reći koliko brzo vozite

07.06.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Brzinomjer je jedna u nizu značajki koje su se pojavile u aplikaciji Google Maps nakon što su debitirale u aplikaciji Waze

U Google Maps je potiho dodan brzinomjer koji mjeri vašu brzinu kretanja u stvarnom vremenu i prikazuje ju kako biste se lakše mogli pridržavati ograničenja koja vrijede na cesti kojom se vozite.

Novu je značajku moguće uključiti i isključiti ako otvorite Settings, pa zatim Navigation Settings. Kad ju uključite pojavit će se tijekom vožnje u donjem lijevom kutu aplikacije.

TOP LISTA

Ovo je devet najpopularnijih aplikacija za Android, imate li ih?

Pogledaj galeriju

Brzinomjer je jedna u nizu značajki koje su se pojavile u aplikaciji Google Maps nakon što su debitirale u aplikaciji Waze, koju je Google kupio 2013. godine. Između ostalog, tako je Maps dobio obavijesti o ograničenju brzine, mogućnost slanja obavijesti o prometnim nezgodama, policijskim kontrolama, kamerama za nadzor brzine, pa čak i prilagodbe sličice koja vas predstavlja u navigaciji.

Zasad, čini se, nije još posvuda dostupna. Korisnici su ju primijetili u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj, Finskoj, Njemačkoj, Indiji, Nizozemskoj, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj, Tajvanu, Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji. Trenutno je nema u operativnom sustavu Android Auto, ali je prisutna u aplikaciji Auto.

Iz Googlea upozoravaju kako tako izmjerenu brzinu treba uzeti s rezervom, zato što se ne može uvijek osloniti na podatke prikupljene GPS-om kao potpuno točne i precizne, piše Verge.