niz promjena

Google ima ambiciozne planove: Velike novosti stižu na Gmail aplikaciju

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 08.09.2021 14:57
  • Objavljeno 08.09.2021 u 14:57
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: mundissima / Alamy / Alamy / Profimedia

Google je ovim potezom Gmail iz aplikacije za primanje i slanje email poruka pretvorio u sveobuhvatnu komunikacijsku platformu

Google je najavio nekoliko noviteta za Workspace u sklopu niza promjena koje dolaze u njihovu uredski i komunikacijski softver. Google će, izgleda, Gmail pretvoriti u centralnu aplikaciju za sve njihove komunikacijske usluge.

Google tako dodaje opciju pozivanja drugog korisnika Googlea bez korištenja Google Meeta i to unutar mobilne aplikacije Gmail. Nakon što značajka postane dostupna i vama, moći ćete zvati druge korisnike Googlea na isti način kao što biste to radili drugom aplikacijom VoIP. Google također kaže da će Meet dobiti istu mogućnost upućivanja poziva, piše Verge.

Googleova odluka da mogućost poziva prvo ubaci u Gmail pokazuje koliko im ova aplikacija zapravo znači te koliko promjena ona unosi unutar Google Workspacea. Drugim riječina, sve je izvjesnije da kompanija svoju omiljenu aplikaciju gleda kao njihovu verziju Outlooka.

Aplikacija za slanje i primanje emaila sad je postala komunikacijskim središtem za email, pozive jedan na jedan, grupne razgovore, video konferencije i od sad - telefonske pozive. Slanje i primanje elektroničke pošte samo je jedna značajka uz koju stoje Chat, Spaces i Meet.

'Spaces' je Googleova nova verzija 'Roomsa', proizvoda poput Slacka koja nudi grupnu komunikaciju. Uz novo ime Google olakšava komunikaciju sa različitim dijelovima kompanije pomoću jednostavne pretrage. Kao i kod ostlih aplikacija za grupno čavrljanje, razgovori će se pojaviti u dodatnom redu na desnoj strani aplikacije. Sve kartice koje ne koristite, kažu iz Googlea, moći ćete sakriti.

Što se drugih malih nadorgradnji tiče, Google Calendar uvodi podršku za RSVP pomoću koje ćete moći u razgovor pozvati ljude temeljeno na vašoj lokaciji.

Za kraj, Google proširuje liniju hardvera 'Series One' koja, za razliku od 'Made by Google', razvijaju i proizvode druge kompanije koje rade proizvode prilagođene Gogoleu korsiteći njegov dizajn i estetiku njegovog softvera.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!