NIŠTA OD TOGA

Google diže ruke: Gasi se poslovna verzija neslavne društvene mreže Google Plus

11.02.2022 u 11:10

Bionic
Reading

Planovi su im smanjiti aktivnost do 2023. te funkcije aplikacije Currents polako prebaciti u puno popularniji softver Spaces

Google je najavio skorašnje gašenje Currentsa, društvene mrže koju je uveo kao zamjenu za Google Plus te je plasirao putem G Suitea. U službenoj objavi kompanija navodi da će 'usporiti' Currnets te da će njegove korisnike usmjeriti prema Spacesima, Googleovoj verziji Slacka ili Discorda.

Google navodi da ove promjene uvodi kako bi korisnicima pružio jedno zajedničko mjesto za sve usluge. Umjesto odlaska u Currents i paralelnog rada u Spacesima, nakon Currentsa ćemo samo koristiti Spaces koji će pokupiti nekoliko ključnih značajki Currentsa.

Spaces će, tim rečeno, dobiti nekoliko novih mogućnosti poput 'podrške za veće zajednice i komunikaciju među voditeljima, naprednu pretragu, kao i alate za moderaciju sadržaja'.

Premda kompanija nalaže da Currents planira uspuriti 2023., njihove manje korištene značajke počet će se gasiti već ovog financijskog kvartala. Lista značajki koje se brišu ili reduciraju navedena je u dokumentu gdje Google obećava da će administratori dobiti informacije o budućim promjenama i rasporedu migracije, piše Verge.

Currents, tim rečeno, nije dobio baš previše pažnje od Googlea. Kompanija je o njemu pisala svega tri puta i to u sklopu objava vezanima uz Google Workspace - prva iz 2020. u kojoj su napisali da dolazi i trenutna u kojoj su napisali da odlazi.