DIGITALNA NAVIGACIJA

Vrijedi isprobati: Ovako na smartfonu možete koristiti Google Street View

11.02.2022 u 06:59

Bionic
Reading

Olakšajte svakodnevno snalaženje u Google Mapsima uz pomoć trodimenzionalnog prikaza ulica u sklopu značajke Google Street View. Također vrijedi naglasiti da je riječ o izvrsnom alatu za istraživanje mjesta koje do danas niste vidjeli

Ako koristite Android uređaj, vrlo vjerojatno za navigaciju koristite Google Maps. Ako se zbog ikojeg razloga ne možete snaći, aplikacija vam može pomoći prikazom fotografijama ulice u 3D-u - značajkom poznatom pod imenom Street View.

Zanimljiva stvar oko Street Viewa je što pored olakšanog snalaženja u svakodnevnom životu može pružiti užitak istraživanja mjesta na kojima nismo bili. Želite prošetati Times Squareom? Nema problema. Zanimaju vas prizori s Francuske Polinezije? Samo pritisnite na mapu.

Korištenje Google Street Viewa vrlo je intuitivno te ga se može savladati u nekoliko iznimno jednostavnih koraka.

Kako koristiti Google Street View na Androidu?

Pristup Google Street Viewu u Googel Mapsu na Androidu vrlo je lak posao. Za aktivaciju samo treba uključiti Google Maps i u pretragu upisati adresu, ime dućana ili znamenitost te pritisnuti na pretragu. Druga vam je opcija spuštanje pribadače dugim držanjem prsta na nekoj lokaciji. Nakon toga ćete na lijevoj strani ekrana dobiti malu sličicu koja prikazuje tu lokaciju u Street Viewu - pritisnite na nju i ući ćete u Street View. Maksimalizirajte ekran pritiskom na okruglu ikonicu s dvije zvjezdice.

Neke lokacije nemaju pristup Street Viewu, no ponekad imaju fotografije snimljene u 360 stupnjeva, objašnjava Makeuseof.

Prema tome, ako ne vidite sličicu Street Viewa, pritisnite na adresu i skrolajte do liste fotografija sa pogledom na tu lokaciju. Sustavu Street View može se pristupiti i biranjem lokacijskih oznaka poput restorana, škola, hotela, bolnica i tako dalje. Nakon izabira pogledajte na sliku Street View ili fotografiju s logotipom.

Sve mape dolaze i sa slojem Street View kojem se pristupa pritiskom na ikonicu s dijamantom ispod vaše profilne slike. U detaljima mape birajte sloj Street View i pritisnite na njega te zatvorite ladicu. Pokrivenost Street Viewom možete pronaći na mjestima označenima plavim linijama i plavim točkama. Pritisnite bilo koju od njih i vidjet ćete sličicu Street View koju možete birati kako biste lokaciju istražili iz prvog lica.

Snalaženje u Street Viewu vrši se potezima prstom prema lijevo, desno, naprijed ili nazad. Dvostrukim pritiskom u bilo kojem smijeru micat ćete se uz ulicu, dok će svaka označena lokacija nakon pritiska dati više informacija o lokalu, bila to znamenitost ili štand s perecima.

Kako koristiti Street View na iPhoneu?

App Store za iPhone također nudi opciju preuzimanja aplikacije Google Maps.

Za ulazak u Street View prvo pritisnite na ikonicu Google Maps da biste pokrenuli aplikaciju i na mapi stisnite dugo na lokaciju sve dok ne dobijete oznaku. Lokacje možete pretraživati i putem polja za pretragu. Nakon što aplikacija sazna što tražite ponudit će vam sličicu Street Viewa koju samo treba pritisnuti za pristupanje Street Viewu. Možete pritisnuti na kompas kako biste gledali okolo ili povući preko ekrana u bilo kojem smijeru.