PRATITE LIVE STREAM

Glasoviti filozof u Rijeci govori o tajnama uma

  • Autor: Boris Ružić
  • Zadnja izmjena 29.05.2012 14:35
  • Objavljeno 29.05.2012 u 10:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Konferencija, u organizaciji Odsjeka za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci i Hrvatskog društva za analitičku filozofiju, kroz dva će dana pružiti širu perspektivu filozofskog naturalizma te će ugostiti mnoge znanstvenike s raznih sveučilišta u regiji

Praksa ugošćivanja znamenitih svjetskih stručnjaka u Hrvatskoj nastavlja se i nakon zapaženog Subversive Film Festivala koji je nedavno zaključio svoju petu iteraciju u Zagrebu. Ovoga puta Rijeka je domaćin eminentnom britanskom filozofu Philipu Kitcheru. Na 14. izdanju međunarodne konferencije 'Suvremene filozofske teme' koja će biti održana na Filozofskom fakultetu u Rijeci 30. i 31. svibnja Kitcher će progovoriti o tajnama uma.

Profesor na proslavljenom američkom Sveučilištu Columbia u New Yorku svoju glasovitost, između ostalog, duguje i temama kojima je cilj povezati etička i politička pitanja sa znanošću i filozofijom. Iako su se Kitcherovi interesi povijesno smjestili između filozofije matematike, biologije i opće znanosti, njegovo djelovanje može se pratiti i kroz zanimljive rasprave o odnosu i konfliktima između znanosti i religije, te o kreacionizmu. Time se on pridružuje tendenciji korištenja znanstvene i društveno odgovorne rasprave o pitanjima iz domene svakodnevnog života na tragu proslavljenog Richarda Dawkinsa.

Konferencija, u organizaciji Odsjeka za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci i Hrvatskog društva za analitičku filozofiju, kroz dva će dana pružiti širu perspektivu filozofskog naturalizma te će pored dr. Philipa Kitchera i dr. Patricie Kitcher ugostiti mnoge znanstvenike s raznih sveučilišta u regiji.

Predavanja kreću u srijedu, 30. svibnja u novoizgrađenom kampusu Sveučilišta u Rijeci već od 10 ujutro, a za one koji neće fizički prisustvovati bit će osiguran i live stream putem stranica Audio Video Classa.

Dodatne informacije o samoj konferenciji kao i o sudionicima moguće je naći na stranicama Bure znanja

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi