NUVIPHONE M20

Garmin i Asus zajedno napravili pametni telefon

13.02.2009 u 08:57

Bionic
Reading

Nuviphone M20 plod je rada stručnjaka iz tvrtki Garmin i Asus. Jedna tvrtka je poznata po vrsnim sustavima za satelitsku navigaciju, a druga po računalima, pa kombinacija zvuči dobro

Duže vrijeme se priča o Garminovom pametnom telefonu koji još uvijek nosi oznaku G60 i od njega se nije odustalo. Stariji G60 je također predmet ovog savezništva i bit će pušten u prodaju prije M20. Osnovna razlika između ova dva mobilna telefona će biti operativni sustav. Prije najavljeni G60 koristi Linux, dok nedavno najavljeni M20 koristi Windows Mobile, što je nesumnjivo produkt uske suradnje s Asusom.

M20 će biti 3G uređaj s velikim ekranom VGA razlučivosti (640x480) i naglašenim navigacijskim mogućnostima. U specifikacijama se spominje i digitalna kamera razlučivosti tri megapiksela, WiFi adapter, Bluetooth adapter te predinstalacija navigacijskih karti za područje u kojem se telefon prodaje. Fascinantno je što će Asus i Garmin sve ove mogućnosti ugraditi u telefon težak svega 99 grama.

Nuviphone M20 bi se trebao pojaviti u prodaji polovicom godine. Povodom ovog projekta pokrenuta je i nova web stranica koja nosi kombinirano ime obje tvrke, Garminasus.