W395 i C903

Fotoaparat i Walkman iz Sony Ericssona

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 11.02.2009 13:47
  • Objavljeno 11.02.2009 u 00:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Japansko-švedski proizvođač najavio je dva nova mobitela, jedan iz linije Walkman i jedan iz linije Cybershot

Oba predstavljena mobilna telefona imaju kućište u kliznoj formi. Model W395 spada u Walkman klasu mobilnih telefona, što znači da ima posebno prilagođen softver za slušanje glazbe te da uz njega dolaze stereo slušalice i poveća količina memorije; konkretno, Memory Stick Micro kartica kapaciteta jednog gigabajta. Sam uređaj spada u generaciju 2,5, podatke može prenositi tek EDGE protokolom, a o njegovom nižem cjenovnom razredu govori i ekran razlučivosti 176x220 piksela. W395 ima ugrađene stereo zvučnike i Sony Ericssonovu tehnologiju za prepoznavanje glazbe na radiju Track ID. W395 bi trebao krenuti u prodaju tijekom prvog kvartala 2009. godine.

Sony Ericsson

Sony Ericsson

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mobilni telefon C903 pripadnik je Cybershot serije i kao takav ima ugrađenu moćnu digitalnu kameru. Preciznije, radi se o digitalnoj kameri koja proizvodi fotografije razlučivosti pet megapiksela i video zapise QVGA razlučivosti. C903 je moderni pripadnik treće generacije mobilnih telefona s podrškom za prijenos podataka HSDPA protokolom. Proizvođač je u ovaj model ugradio i A-GPS prijamnik koji može služiti za navigaciju, ali i za geo obilježavanje fotografija. Pomoću te informacije snimljene u fotografiju neće biti nikakve sumnje gdje je koja fotografija napravljena. Početak prodaje modela C903 se očekuje tijekom drugog kvartala ove godine.

Sony Ericsson

Sony Ericsson

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Osim dva telefona, Sony Ericsson je najavio i dodatak koji omogućava slušanje glazbe s mobitela na audio sistemu automobila. Uređaj nazvan AB900 će glazbu s telefona odašiljati na određenoj radijskoj frekvenciji da bi je primio radioprijamnik ugrađen u automobilu. S obzirom da AB900 podržava RDS sustav, na prijamniku će se ispisati ime uređaja kada se pronađe prava frekvencija. AB900 je opremljen zvučnikom i mikrofonom, pa može poslužiti kao hands-free uređaj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi