novi smartfoni

[FOTO/VIDEO] Preživljava svašta: Nokia predstavila super otporni smartfon XR20

27.07.2021 u 14:56

Bionic
Reading

Nokia XR20 dolazi sa tvrdim zaslonom dijagonale 6.67 inča zaštićenim staklom Gorilla Glass Victus, podržava 5G mreže i dolazi s kamerom koja koristi dva objektiva

Premda danas svjedočimo velikom broju kompanija koje nastoje ispuniti nišno tržište super otpornih telefona, jedan brend na koji nismo računali bio je neslužbeni konkurent, ako zbog ničeg drugog, onda zbog legendi o neslomljivom modelu 3310. Najoviji uređaj iz HMD-a pod imenom Nokia XR20 doslovno je napravljen da izdrži havarije poput pada s tri metra visine i dugotrajnog ronjenja na dubini od oko metar.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nokia

U promotivnom videu tako možemo vidjeti ženu koja prosipa kavu po telefonu i onda ga ispire u kuhinjskom sudoperu. Nakon toga joj telefon opet padne na pod, podigne ga i nakon toga, eto nesreće, opet ispusti - ovaj put na kamenitoj stazi. Unatoč svim užasima, telefon izgleda kao da mu se ništa nije dogodilo.

Pored žestoke konstrukcije, najnoviji HMD-ov uradak dolazi sa nekolicinom modernih značajki poput podrške za 5G i kombinacijom kamerica od 48 MP i 13 MP. Smartfon će imati višegodišnju softversku podršku, a opremljen je 'neokaljenim' Androidom.

Nokia XR20 Izvor: Promo fotografije / Autor: HMD

Nokia XR20 dolazi u dvije boje: crnoj i bijeloj, a kod nas će biti dostupna po cijeni od oko 3500 kuna.