AVANGARDNI JABUČARI

[FOTO] Pogledajte kako izgleda Appleov 'plutajući' dućan u Singapuru

08.09.2020 u 14:10

Bionic
Reading

Kompanija je službeno pružila prvi uvid u kranje neobičnu podružnicu koju gradi na obali luksuznog Marina Bayja u Singapuru

Appleov najnoviji dućan već su počeli uspoređivati sa plutajućom svjetiljkom neobičnog dizajna. Apple Store u Singapurovom Marina Bayju 512. je Appleov dućan, a karakterističan je po neobičnoj staklenoj strukturi koja naoko pluta u moru. Apple je nedavno objavio prve fotografije interijera te naglasio da dućan kupcima otvara vrata 10. rujna, prenosi The Verge.

Službeno ime dućana je Apple Marina Bay Sands, a smješten je u luksuzni kvart pun dućana, restorana i visokih hotela. Staklena sfera napravljena je od 114 staklenih ploča koje zajedno drži 10 okomitih stupova koji inače služe da dijele prozorska krila. Američki proizvođač računala kaže da se radi o prvoj konstrukciji ovakve vrste.

Unutrašnjost sfere pokrivaju pregrade kojima Apple postiže, njihovim riječima 'efekt osvjetljenja noću'. Na samom vrhu strukture nalazi se stakleni otvor koji je, kažu iz Applea, inspiriran Panteonom u Rimu.

Dućan pored kata za šoping ima i veliki video ekran koji služi za tutoriale koje Apple često održava u sklopu svojih lokala.

Ispod kupole i površine vode nalazi se donja razina građevine koju Apple naziva prvom svojojm podvodnom dvoranom za sastanke gdje 'poduzetnici i razvojni timovi zainteresirani za trening i savjete mogu upoznati predstavnike Appleovo tima.'

'Naš strastveni i talentirani tim spreman je pružiti dobrodošlicu zajednici u naš novi dućan i pružiti brigu o proizvodima i podršku koju ljudi diljem svijeta vole.' komentirala je Deirdre O’Brien, potpredsjednica Appleovog odjela za osoblje i prodaju.

Najzanimljiviji i vjerojatno najvažniji dio dućana Marina Bay Sandsa je, na kraju priče, ipak tim od 148 zaposlenika koji kolektivno govore 23 jezika.