UŠTIPNI ME

Facebook uvodi novitet koji će nam brutalno ubrzati pregledavanje zida

02.08.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Riječ je o reviziji alata za zumiranje koja će razveseliti korisnike mobilne inačice popularne društvene mreže

Facebook app uskoro će korisnicima omogućiti da slike zumiraju bez potrebe za prethodnim tapom. Popularna mobilna aplikacija nudi opciju 'štipanja' slike unutar samoga news feeda, višestruko olakšavši pregledavanje svojim brojnim korisnicima.

Nadogradnju, kao i velika većinu onih prije, Facebook izbacuje postepeno, što znači da makar svi mi imali istu verziju mobilne aplikacije, dodatne opcije 'distribuiraju' se po individualnim korisničkim računima. O ovoj se značajki, podsjetimo, na Twitteru pričalo već nekoliko puta prije par mjeseci, no nakon toga je nastupila tišina.

Mogućnost zumiranja slika bez njihovog otvaranja trenutno je dostupno izabranim korisnicima Androida, što znači da će vlasnici Appleovog iPhona morati malo pričekati, piše Thenextweb

Pinch To Zoom na Facebooku od sad radi i u news feedu!
Pinch To Zoom na Facebooku od sad radi i u news feedu! Izvor: Društvene mreže / Autor: Facebook

Naravno, podsjećamo da opcija za zumiranje funkcionira savršeno kada tapnete na fotografiju ili sliku, no ovaj dodatak cijelu stvar čini puno bržom i elegantnijom. Korisnici kojima je značajka omogućena tvrde da opcija zumiranja čak bolje približava sliku od 'običnog' zumiranja na kakvo smo navikli. Također, čini se da zumiranje radi samo na individualnim fotografijama, a ne na foto albumima.