DRUŠTVENE MREŽE

Facebook ovisnicima o lajkovima želi pomoći - micanjem lajkova

03.09.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Najpoznatija društvena mreža na svijetu potencijalno micanje prepoznatljive značajke pravda potencijalnim duševnim boljitkom svojih brojnih korisnika

Facebook bi uskoro mogao početi micati lajkove iz objava na News Feedu. Kompanija je već sličan potez tijekom kolovoza isprobala i na Instagramu s ciljem smanjivanja korisničke opsjedntosti 'dobijanjem lajkova'.

Softverska analitičarka Jane Manchun Wong početkom tjedna je otkrila da Facebook promjene isprobava u svojoj aplikaciji za Android. Kompanija je objavila da testira micanje lajkova na objavama u sklopu svoje društvene mreže. Ovo je, naglašavamo, samo potvrda već objavljene vijesti s Techcruncha.

Ukoliko Facebook zbilja sprovede ovu preinaku svoje društvene mreže, vaše objave više neće prikazivati broj lajkova ili reakcija. korisnik koji je napravio objavu može vidjeti listu ljudi i njihove reakcije, no nigdje neće biti napisan točan broj. Wong je naglasila da su lajkovi i reakcije i dalje vidljive nakon aktivacije ove značajke.

Facebook je, podsjetimo, u rujnu objavio da počinje 'isprobavati metode za smanjivanjem korisničke potrebe za dobijanjem lajkova' na Instagramu te da je 'vrlo zadovoljan rezultatima prvih testiranja'.

informacije su zlato

Od kupovine do pokreta mišem: Ovo su svi načini na koje nas Facebook prati

Pogledaj galeriju