MOBILNI NOVITETI

Insajderi: Galaxy A90 bi mogao biti idući Samsungov 5G smartfon

03.09.2019 u 10:29

Bionic
Reading

Zahvaljujući insajderu Evanu Blassu dobili smo prvi (makar neslužbeni) uvid u nadolazeći 5G Android iz radionice korejskog tehnološkog diva

Od svih pametnih telefona koji dolaze iz Samsunga, Galaxy S i Note serije definitivno predstavljaju sam vrh ponude, no od ove godine kompanija je uvela još jednu 'razinu' zahvaljujući 5G verzijama Galaxyja S10 i Notea10. Upravo zbog svih navedenih okolnosti priličnoi je neočekivano da korejska kompanija izbaci 5G uređaj iz A serije - konkretno, Samsung Galaxy A90 5G. Kao što vjerojatno znate, seriju Galaxy A uglavnom čine budžetni uređaji i uređaji srednje klase.

Prve slike telefona objavio je pouzdani insajder Evan Blass koji se domogao promotivnih materijala te ih je objavio na svojem privatnom Twitter profilu. Premda nije objavio nikakve tehničke specifikacije uređaja, to je umjesto njega napravio drugi insajder.Na korejskim forumima objavljeno je nešto što izgleda poput kutije A90 5G, izvještava Cnet.

Na toj kutiji vidi se opis sustava tri kamere (48 MP, 5 MP i 8 MP) na stražnjem dijelu te selfi kamerica od 32 MP, 6GB RAM-a, 128 GB zapremnine i osmerojezgreni procesor. Konačno, glasine objavljene u srpnju nalažu da se radi o Snapdragonu 855, trenutno najbržem Android procesoru.

Sudeći prema svemu navedenome, Galaxy A90 5G više podsjeća na predstavnika Galaxy S serije. Što god on bio, saznat ćemo više kada ga (i ako ga) Samsung služebeno predstavi.