PROCURILE INFORMACIJE

Evo što Microsoft planira s mobitelima

10.07.2015 u 06:13

Bionic
Reading

Microsoft neće ugasiti odjel koji se bavi proizvodnjom mobitela, ali će značajno promijeniti način na koji posluje. U planu je, između ostalog, i izlazak s tržišta na kojima prodaja iznimno slabo ide

Iako su najavili 7.800 otkaza, većinom u odjelu koji se bavi mobitela, i otpis 7,6 milijardi dolara (uglavnom vezanih uz preuzimanje Nokijinog odjela za mobitele, za što su lani platili 7,2 milijarde dolara), u Microsoftu ne odustaju od proizvodnje pametnih telefona, a nastavit će i softverski podržavati partnere.

Kako je najavio šef Microsofta Satya Nadella, div iz Redmonda fokusirat će se na tri ključna tržišna segmenta: uređaje koji donose višu razinu vrijednosti, poslovne korisnike i Windows perjanice. Godišnje će predstavljati tek jedan do dva modela u svakom od navedenih segmenata, što bi moglo značiti da će značajno reducirati ponudu.


Tijekom proteklih osam mjeseci Microsoft je predstavio sedam novih uređaja s Windows Phoneom: Lumije 430 Dual SIM, 435, 532, 535, 540, 640 i 640 XL. Svi redom su bili namijenjeni korisnicima slabije platežne moći, što je bilo predmetom brojnih kritika.

U planu je, navodno, i izlazak s tržišta na kojima je zabilježena izrazito slaba prodaja, kao i prekid suradnje s telekomima u slučajevima kad ona nije dala dovoljno dobre rezultate. O kojima je točno riječ, zasad još nije poznato.

Više:Neowin