PRIPAZITE!

E-pošta može se pisati u snu

15.01.2009 u 00:00

Bionic
Reading

Zabilježen je prvi slučaj pisanja elektroničke pošte u snu. Neimenovana žena je u stanju logirati se u nepoznato računalo i sastaviti smislenu poruku dok spava

Specijalizirani medicinski časopis Sleep Medicine objavio je članak o ženi koja je u stanju dubokog sna sposobna sjesti za računalo i napisati elektroničku poruku koja ima smisla. Njezina sposobnost je stečena nakon što joj je povećana doza lijeka Ambien kojim je liječila nesanicu.

Ubrzo nakon povećanja doze ženu su kontaktirale prijateljice s upitima kakve im je to elektroničke poruke poslala. Budući da se ona nije sjećala slanja tih poruka, provjerila je računalo i otkrila da su tri poruke poslane tijekom noći, dok je spavala.

Poruke su bile nevezanog sadržaja poput vapaja za pomoć ili poziva na piće, neke nisu poštivale pravila pravopisa, dok druge jesu. Nakon što joj se javilo još nekoliko prijatelja s upitima o porukama žena je potražila pomoć u klinici za rješavanje problema spavanja.

Doktori na klinici su ostali iznenađeni njezinom sposobnošću. Žena je jednom prilikom, dok je bila u posjeti rođacima, upalila nepoznato računalo, logirala se, otvorila internetski preglednik i pristupila svom korisničkom računu elektroničke pošte te poslala nekoliko poruka.