NIJE VIŠE TAJNA

Dva tjedna prije objave razotkrivene nove zvijezde iz Googlea

20.09.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Iako je Google veliko razotkrivanje pripremao za 4. listopada, slike najvećih zvijezda prezentacije snalažljivi internauti u javnost su pustili nekoliko tjedana unaprijed

Čini se da ćemo konačni izgled novih Pixela iz Googlea saznati malo ranije nego što je proizvođač planirao. Neslužbene fotografije dolaze iz Droid Lifea zajedno sa informacijama i cijenama novog i smanjenog Google Home zvučnika, premijskog 2 u 1 Chromebooka te obje verzije spomenutog super-smartfona - Pixela 2 i Pixela 2 XL.

Novi minjaturni Home

Prva zanimljivost definitivno je minijaturni Google Home koji se, očekivano, zove Google Home mini. Njegova cijena bit će 49 dolara, a na tržište se plasira kao konkurencija Amazonovom Echo Dotu. Premda vrlo vjerojatno neće imati glasnoću starijeg brata (koja, sasvim usput, nije baš neka sreća), on bi mogao biti idealno riješenje za korisnike kojima treba jeftinija verzija Google Homea koju će strpati u svaku sobu stana ili kuće.

Prema izvješću Droid Lifea, Home Mini je napravljen od plastike prekrivene tkaninom u tri boje. Za razliku od standardnog Homea vjerojatno neće imati izmjenjivu bazu. Četiri točke na gornjem dijelu kućišta vjerojatno će vršiti istu funkciju kao i na originalnom Google Homeu. Pitanje je, doduše, hoće li minijaturni model imati dodirne kontrole kao i njegova velika verzija.

Pored novog zvučnika Google Home tu je i Google Pixelbook, laptop koji funkcionira slično Surfaceu te kojeg pokreće Chrome OS. Njegova cijena kreće od 1199 dolara za model od 128 GB sve do 1749 dolara za model od 512 GB. Glavna razlika između Pixelbooka i Surfacea je mogućnost zakretanja za 360 stupnjeva te ekran osjetljiv na dodir s ugrađenom podrškom za styluse (digitalne olovke). Google također priprema svoj mali PixelBook Pen, digitalnu olovku koja će zainteresirane kreativce koštati još 99 dolara.

Veličanstveni Pixel 2

 

Fotografije dva nova smartfona prikazuju zakrivljenije i profinjenije uređaje od prošlog Googleovog Pixela kojeg smo susreli u 2016. Droid Life prenosi da će standardnog Pixela proizvesti HTC te da će doći u tri boje (plava, crna i bijela). Kupci će također imati dvije opcije zapremnine - 64GB i 128GB. Njihove će cijene, sukladno, iznositi 649 i 749 dolara.

Većeg Pixela 2 XL proizvest će LG, a bit će dostupni u crnoj, bijeloj i crno-bijeloj kombinaciji. Cijena Pixel 2 XL-a navodno će se kretati od 849 dolara prema gore. Droid Life nije spomenuo nikakve tehničke specifikacije Pixela 2, no sudeći prema dosadašnjim objavama Android Plicea, velike su šanse da ćemo gledati telefone opremljene AMOLED ekranima omjera 18:9, Qualcommovim procesorima Snapdragon 835, s memorijom kapaciteta 4GB, stereo zvučnicima i novim rubovima osjetljivima na dodir. 

  • +3
Ne sviđa vam se novi iPhone? Ovo su najbolje alternative! Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei