AKVIZICIJA

Domaća IT tvrtka kupila osječku privatnu gimnaziju

24.06.2024 u 13:44

Bionic
Reading

Hrvatska softverska tvrtka Gauss odnedavno je i službeno vlasnik osječke Gimnazije Gaudeamus, prve privatne gimnazije na istoku Hrvatske

Gimnazijalci će tako već od jeseni, uz prirodne i društvene znanosti, svojim učenicima dati priliku upoznavanja i stjecanja praktičnih iskustava kroz najnovije tehnologije poput dizajna, programiranja, robotike, digitalizacije, blockhaina, umjetne inteligencije te virtualne i proširene stvarnosti.

Povećanjem opsega digitalizacije i digitalne transformacije gospodarstva, povećale su se i uloge i djelokrug IT stručnjaka kako u Hrvatskoj tako u Europskoj uniji pa i šire, stoga je ovaj potez odgovor na sve upite i zahtjeve tržišta koja će se događati u nadolazećim godinama, navodi se u priopćenju koje prenosi.

'Budućnost obrazovanja stigla je u Osijek i iznimna nam je čast da naša tvrtka postaje vlasnik privatne srednje škole Gimnazija Gaudeamus. Gauss danas pruža tvrtkama svih veličina i djelatnosti sve potrebne alate kako bi postigli i održali konkurentsku prednost dinamičnom digitalnom okruženju današnjice, a upravo to želimo priuštiti i budućim generacijama – inovacije i izvrsnosti.

Osim lepeze novih znanja o novim tehnologijama, veliku pažnju ćemo posvetiti kulturi i sportu, omogućujući učenicima da kroz suradnju s kulturnim ustanovama i uključivanje u sportske aktivnosti razvijaju sveobuhvatne vještine. Želimo zajedno izgraditi bolju budućnost za našu djecu i pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj uzbudljivoj avanturi te postanu dio nove ere obrazovanja u Osijeku i Hrvatskoj', objasnili su ideju direktori Gaussa Ivan Lozančić i Dragan Ibriks Golub, čija tvrtka zapošljava više od 60 ljudi, a cilj im je, navode, kontinuirani rast širenjem na nova tržišta, školovanje novih naraštaja.