IMA IH 59

Do kraja godine stižu novi emoji za iPhone, s jednom važnom misijom

17.07.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Novi set sličica za izražavanje osjećaja u komunikaciji pametnim telefonima osmišljen je kako bi se povećala njihova raznolikost, između ostalog

Tijekom rujna - vjerojatno u paketu s tri nova iPhona - stiže i novo izdanje operativnog sustava iOS s nizom novih značajki (recimo, noćni način rada), a kasnije tijekom godine možemo očekivati i novi set emojija, njih ukupno 59.

Emoji su dosad bili kritizirani zbog toga što nisu dovoljno raznovrsni. Zadnjih nekoliko godina to se počelo mijenjati kako je konzorcij Unicode, koji brine o standardima za emotikone i emojije, nastavlja odobravati nove dizajne osmišljene kako bi točnije predstavljali ljude koji ih koriste.

ULTIMATIVNI VODIČ

Izgubljeni u prijevodu? Jednom zauvijek zapamtite što znače najčešće korišteni emotikoni

Pogledaj galeriju

Pogledajte što su sve novoga pripremili u Appleu.

Novo izdanje emojija koji prikazuje par kako se drži za ruke omogućit će odabir bilo koje kombinacije boje kože i spola. U Appleu kažu kako je ukupno dostupno 75 kombinacija.

Što se tiče sličica za ljude s tjelesnim oštećenjima i invalidnošću, ponuda će biti obogaćena novim psom vodičem, uhom opremljenim slušnim aparatom, prostetičkim udom i invalidskim kolicima, između ostalog.

Stiže i novi set životinja, uključujući tvora i ljenjivca.

Za ljubitelje hrane tu su maslac, češnjak, falafel...

Naći ćete i bendžo, padobranca, zmaja...