MICROSOFT POTVRDIO

DirectX 12 će biti ekskluziva za Windows 10

22.01.2015 u 15:49

Bionic
Reading

Uoči opće histerije vezane uz Microsoftov najnoviji operativni sustav za PC, na Twitter se prikrala informacija koja bi mogla uznemiriti neke PC gejmere

Microsoft je prije nekoliko sati službeno potvrdio sudbinu svojeg čuvenog API-ja DirectX. Njegova najnovija dvanaesta inačica će biti naime usko vezana uz nadolazeći operativni sustav Windows 10. Sudeći prema nedavno objavljenom tweetu, Microsoft je odlučio najnoviji DirectX prodavati s Windowsima 10.

Evo objave koja otkriva nekoliko iznimno zanimljivih stvari.


Kao što ističu kolege s DSOGaminga, iz ove poruke moguće je pročitati puno toga. Za početak, Microsoft nikada nije spomenuo kako će DX12 stići na Windowse 7/8.1. Kao drugo, DX12 Twitter samo spominje DX12 na Windowsima 10. Kao treće, DX12 uvijek se spominje uz Windowse 10, što u principu potvrđuje svojevrsne strahove prema kojima najnoviji API neće doći na starije operativne sustave.

Što se kompatibilnih grafičkih kartica tiče, AMD zasad šuti dok je Nvidia preuzela inicijativu te objavila službeni popis kartica koje će podržavati DX12. Prema njima, sve kartice koje koriste Fermi, Kepler i Maxwell GPU-i bit će kompatibilne s DirectXom 12.


Izvor: DSOGaming