tri nove opcije

Detaljnije, ljepše i s prijateljima: Google Maps je upravo dobio veliku nadogradnju

27.07.2022 u 10:42

Bionic
Reading

Googleova aplikacija za navigaciju dobila je detaljan pregled znamenitosti, poboljšano dijeljenje lokacije, kao i funkciju za detaljne biciklističke rute

Google Maps uvodi tri nove značajke. Na vrhu liste nalazi se dataljni trodimenzionalni pogled na sto znamenitosti diljem svijeta, a slijede ga detaljne rute za bicikliste, kao i poboljšano dijeljenje lokacija s notifikacijama o dolasku ili odlasku.

Kompanija je značaju 'Immersive Viev' po prvi put predstavila tijekom konferencije Google IO u svibnju, s ciljem stvaranja 3D modela raznih znamenitosti uz pomoć Street Viewa, satelita i slika iz zraka. Značajka će na početku pokrivati sto poznatih lokacija u gradovima poput Barcelone, Londona, New Yorka, San Francisca i Tokija.

Premda je značajka u ovom trenu ograničena samo na znamenitosti, Google kaže da će ju primjeniti na restorane i susjedstva. Sve ovo implicira da Google planira Google Maps pretvoriti u glavnu aplikaciju za 'otkrivanje novih mjesta'.

Druga značajka tiče se detaljnijih biciklističkih ruta. Ljubitelji bicikliranja u aplikaciji će moći vidjeti kad je ispred njih gust promet, kao i vrsta ceste. Konačno, unaprijeđena značajka kornisicima će moći reći postoje li na putu prepreke poput stepenica ili strmih brda, piše TechCrunch.

Za kraj, Google je također unaprijedio dijeljenje lokacije koje omogućava dijeljenje lokacije uživo pomoću URL-a uvođenjem notifikacija za dolazak i odlazak na određeno mjesto. Funkcija radi tako da na početku upišete mjesto na kojem se susrećete s prijateljima, a aplikacija će pratiti njihovo kretanje i obavijestiti vas kad dođu na destinaciju. Korisnici također mogu postaviti podsjetnik za odlazak s mjesta kad, recimo, rodbina ili prijatelji odu kući.

Immersive View i dijeljenje lokacije svim su korisnicima dostupni od danas, a biciklističke rute će, zavisno o lokaciji, postati dostupne tijekom idućih par tjedana.