IFA 2023.

Deset uređaja koji su obilježili najveći europski tech sajam

05.09.2023 u 16:07

Bionic
Reading

Na IFA-i u Berllinu predstavljeni su komercijalni hitovi u mjesecima koji dolaze, osobito u doba Crnog petka i prigodom predbožićnih sniženja

Danas se zatvara IFA, najveći europski tehnološki sajam, koji je ove godine obilježio svoju 99. godišnjicu.

Na sajmu je bilo mnogo zanimljivih novih proizvoda koji će svakako postati komercijalni hitovi u mjesecima koji dolaze, osobito u doba Crnog petka i prigodom predbožićnih sniženja.

Zanimljiviji proizvodi predstavljeniove godine na sajmu IFA kreću se od kategorija mobilnih uređaja do bijele tehnike.

HONOR MAGIC V2

Do kraja godine HONOR će lansirati sklopivi telefon Magic V2 i na hrvatskom tržištu. Magic V2 težak je samo 231 gram i debljine samo 9,9 mm kad je sklopljen. U načinu rada za telefon ili tablet (s OLED zaslonima), korisnici mogu uživati u glatkoj grafici i videu zahvaljujući brzini osvježavanja do 120 Hz. Ispod haube nalazi se Snapdragon 8 Gen 2 procesor i 16 GB RAM-a s opcijama za 256, 512 GB ili 1 TB pohrane. Osim toga, Honor Magic V2 ima trostruki niz stražnjih kamera: ultrawide i široke kamere od 50 MP zaokružene su telefoto kamerom od 20 MP (s do 40 puta digitalnim zoomom).

TCL X955 PREMIUM QD-MINI LED 4K TV

Neki od najboljih televizora na tržištu spajaju mini-LED diode i kvantne točke za svijetlu, šarenu sliku s preciznom kontrolom kontrasta. TCL X955 (dostupan u varijantama s dijagonalama od 85 i 98 inča) preuzima ovu formulu i dodatno je3 nadgrađuje. Ovaj televizor isporučuje 5000 nita svjetline u 5.184 zone zatamnjenja. X955 također je napravljen imajući na umu gamere te nudi dva HDMI 2.1 ulaza koji podržavaju stope osvježavanja do 144 Hz s omogućenim VRR-om.

JBUDS MINI

Premda velike uši slušaju na sve strane, slušalice postaju sve manje, a JLab nam donosi najmanje dosad - JBuds Mini. One su savršeno rješenje za nekoga kome su veće slušalice neudobne ili želi nešto lagano i lako za nošenje. Kutija za punjenje ima i omču za dodavanje privjesku za ključeve (što je inače već prepoznatljivo u kategoriji dodatne opreme). Baterija omogućuje do 5,5 sati slušanja a unatoč maloj veličini, JBuds imaju kontrole na dodir. Uključuje mikrofon za pozive, ali ne i redukciju buke.

PHILIPS HUE SECURE

Philips je najavio veliku koordinaciju sa sajmom, uvodeći novu kategoriju proizvoda: sigurnosne kamere. Počevši od ove jeseni, Philips će integrirati svoju prepoznatljivu pametnu rasvjetu s potpuno novim Philips Hue Secure kamerama, senzorima i sigurnosnim centrom u svoju aplikaciju, stvarajući pametni scenarij koji podrazumijeva dodatnu sigurnost. Postavljanje će omogućiti korisnicima praćenje u stvarnom vremenu i snimanje videa, aktiviranje svjetlosnih i zvučnih alarma te uključivanje ili isključivanje sustava.

SENNHEISER AMBEO SOUNDBAR MINI

Sennheiser Ambeo Soundbar Mini je najmanji član Ambeo obitelji. Gotovo je identičan po veličini s dva druga popularna soundbara - Bose Smart Soundbarom 600 i Sonos Beamom (Gen 2). Kao i te uređaji, Mini podržava Dolby Atmos zvuk putem svoje eARC HDMI veze. Šest drivera (četiri drivera punog raspona i dva subwoofera od četiri inča) napajaju 250 W pojačala klase D.

WITHINGS SCANWATCH 2

Withingsov ažurirani model ScanWatch 2 uključuje novi TempTech 24/7 modul, koji pomaže satu da točnije i dosljednije očitava tjelesnu temperaturu, što bi trebalo bolje omogućiti satu i njegovoj partnerskoj aplikaciji da otkriju pojavu različitih bolesti. Withings također prati nekoliko drugih uređaja na tržištu u dodavanju praćenja menstrualnog ciklusa, iako će se velik dio toga oslanjati na informacije koje korisnici sami prijave i koje korisnici mogu prijaviti na satu ili pratećoj aplikaciji.

MIELE DUOFLEX HX1

Miele je dokazani brand No. 1 na tržištu usisavača, barem onih na europskom tržištu. Novi štapni usisavač uključuje sustav SpeedLock sustav, koji omogućuje lak prijelaz sa štapa na ručnu jedinicu i Vortex tehnologiju. Korisnici mogu ovaj uređaj nadograditi na verziju za kućne ljubimce dodavanjem posebnih nastavaka koji će efikasno usisati dlake.

HONOR V PURSE

HONOR V je sklopivi smartfon koji poprima izgled torbice kada se sklopi, koristeći vanjski uvijek uključeni zaslon za prikazivanje različitih dizajna i animiranih elemenata poput resica. To je dodatak fizičkim dodacima za sve vrste remena koje pripadnice ljepšeg spola žele dodati. HONOR V Purse pretvara preklopni pametni telefon u ultimativni modni izričaj, zahvaljujući nizu prilagodljivih, uvijek uključenih zaslona (AOD) koji oponašaju dizajn torbice, uključujući elemente poput lančića, perja i resica koje reagiraju kad je pametni telefon u pokretu.

JBL AUTHENTICS

Zvučnici s Alexom i Google Assistantom? Moguće je, to su JBL Authentics, zvučnici koji mogu imati oba glasovna pomoćnika aktivna u isto vrijeme. Idealni su za kućanstva gdje korisnici redovito koriste jedan ili drugi. Najjači od tri iz serije - JBL Authentics 500 dolazi s podrškom za Dolby Atmos i JBL-ovom matičnom tvrtkom Harman tehnologijom Constant Sound Field, koja pruža više od surround zvučnog efekta. U seriju su također uključeni bežični Authentics 300 i manji Authentics 200, a svi imaju elegantan retro dizajn i fizičke gumbe za kontrolu glasnoće, visokih tonova i basova.

LENOVO LEGION GO GAMING

Lenovo je iskoristio IFA 2023 za ulazak u borbu za gaming, izašavši s vlastitom mobilnom konzolom. Lenovo Legion Go ima pristup koji je popularizirao Nintendo Switch, s odvojivim kontrolerima na stranama tableta velike snage. Lenovo je odlučio postati veći od većine, s 8,8-inčnim QHD+ zaslonom Legion Goa što ga čini najvećom ručnom konzolom za igranje na tržištu. No, ako ga povećanje nije dovoljno izdvojilo, Legion Go se također može dobiti u paketu s Legion naočalama, koje mogu funkcionirati kao set AR naočala koje praktički pružaju još veći zaslon za igranje.