ZA SVAKOG PONEŠTO

Deset najboljih igara za smartphone i tablet

14.05.2014 u 12:51

Bionic
Reading

Ne znate više što bi igrali na svom pametnom telefonu i tablet računalu? Evo brzog pregleda deset naslova za tjeranje dosade i razbibrigu

Monument Valley
U igri-slagalici nadahnutoj opusom Mauritsa Corneliusa Eschera zadovoljstvo ćete pronaći što vas više uvlači u sebe. Upravljate malenom kraljevnom Idom tijekom tajnovite misije u dolini Monument, napravljenoj od neeuklidskih struktura koje nastanjuju ratoborne crne ptice. Priroda misije dio je iskustva otkrivanja koju igra nudi i vodi vas među spomenike, različite perspektive i levele.

Platforma: iOS
Cijena: 3,99 dolara (oko 22 kune)

Hearthstone: Heroes of Warcraft
Ova Blizzardova igra jedna je od onih koje su uspješno prenijele iskustvo igranja kartama u svijet prijenosnih uređaja. Nudi devet klasa (svaka s prednostima i manama), pristojnu strategiju, kao i mogućnost slaganja vlastitog špila te osvajanja zanimljivih i korisnih stvarčica za World of Warcraft, StarCraft i Diablo.

Platforma: iOS
Cijena: besplatna

FTL
Želite zapovijedati vlastitim svemirskim brodom? Evo simulatora za vas. FTL (kratica za Faster Than Light, odnosno Brže od svjetla, ako niste znali) preuzimate svemirski brod u nasumično stvorenom svemiru, s kojim morate dospjeti do svojih saveznika kako bi im prenijeli važne informacije i pritom se obraniti od neprijatelja. Igra je strateška: morat ćete pažljivo upravljati resursima. Zna biti suludo teška, ali vrijedi se potruditi.

Platforma: iOS
Cijena: 9,99 dolara (oko 55 kuna)

Wind-up Knight 2
Novo izdanje Viteza na navijanje po mehanizmima igranja ne razlikuje se radikalno od prvog - i dalje skupljate novčiće, izbjegavate zamke i protivnike. No, zato vrlo brzo postaje prilično zahtjevnom, a nudi i dodatne zadatke, po tri na svakoj razini.

Platforme: Android i iOS
Cijena: besplatna

Taijitu
Šarena slagalica, u kojoj trebate uravnotežiti dvije, različito obojene strane zaslona. Nema bodova, niti vremena koje istječe - ovo je igra za opuštanje.

Platforma: iOS
Cijena: 1,99 dolara (oko 11 kuna)

Hitman Go
Mobilna inačica popularnog serijala igre za PC i igraće konzole drugog je žanra. Umjesto šuljanja i skrivanja, nudi iskustvo stolne igre s nizom predodređenih putanja, po kojima trebate pomicati Agenta 47 kako bi posmicao svoje mete. Može to učiniti samo s leđa ili sa strane, pa će vaše mogućnosti strateškog razmišljanja brzo doći u kušnju.

Platforma: iOS
Cijena: 4,99 dolara (oko 27,5 kuna)

Unpossible
Arkadna igra u kojoj vaš junak treba preživjeti dok putuje vratolomnom brzinom po tračnici i izbjegava prepreke u futurističkom crnom i neonski plavom okruženju, praćen pumpajućim elektroničkom glazbom.

Platforma: iOS
Cijena: 1,99 dolara (oko 11 kuna)


Wayward Souls
S likom jedne od šest raspoloživih klasa trebate uništiti zlo koje terorizira zemlju. No, na putu vas čekaju labirinti puni opasnosti i smrtnih prijetnji.

Platforma: iOS
Cijena: 4,99 dolara (oko 27,5 kuna)

Botanicula
Autori Machinariuma odgovorni su za ovaj naslov, u kojem upravljate skupinom pet prijatelja koji žive na drvetu i pokušavaju spasiti njegovu zadnju sjemenku od gladnog paukolikog stvora. Svaki od junaka može različite stvari, pa morate otkriti za što od svaki njih sposoban kako bi riješili zadatak. Uz to, čeka vas i istraživanje, tijekom kojeg ćete nailaziti na puno čudnih malih bića, koja će vam davati novu kartu za skupljanje.

Platforma: iOS
Cijena: 4,99 dolara (oko 27,5 kuna)

Flappy 48
Ovo je vraški zarazna igra, koja spaja Flappy Bird i 2048. Kako bi pobijedili, brojeve morate provesti između cijevi i usput ih spojiti s odgovarajućim parnjacima kako bi povećali broj osvojenih bodova.

Platforme: Android i iOS
Cijena: besplatna

Više:CNET