StIŽU GLASINE

Čudo za gejmere: Ovo je baš sve što znamo o Razer Phoneu 2

24.01.2018 u 13:00

Bionic
Reading

Niti dva mjeseca nakon izlaska prvog Razer Phonea svijet tehno glasina opsjednut je njegovim potencijalnim nasljednikom. Evo što za sad znamo o njemu

Razer je nakon kupnje proizvođača smartfona Nextbita krajem prošle godine izdao Razer Phone. Riječ je o prvom smartfonu na svijetu koji nudi ekran radne frekvencije 120Hz. Gejmeri su ga, očekivano, obožavali - pogotovo s obzirom da košta od tisuću do dvije tisuće kuna manje od drugih flagshipa.

Tehno insajderi već su počeli pričatio o razvoju Razer Phonea 2 koji bi čak mogao izaći kasnije ove godine. Evo svih dostupnih informacija o novoj generaciji gejmerskog smartfona.

Kada izlazi?

Kada bismo mogli vidjeti drugu generaciju Razer Phonea? Kada će ju Razer razotkriti? Ako smo išta naučili od prvog Razer Phonea, uređaj bismo mogli ugledati krajem ove godine. Najava, u drugu ruku, mogla bi stići već u rujnu, kažu 'povjerljivi izvori'.

U slučaju da objava zbilja kreće ovog rujna, Razer Phone bit će predstavljen tijekom sajma IFA 2018 koji se održava između 31. kolovoza i 5. rujna 2018. Izvor ove glasine nije poznat, što znači da je najbolje da ju uzmete s malom rezervom.

  • +4
Razer Phone Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Razer

Kakve će mu biti značajke?

Što točno znamo o hardveru novog Razer Phonea? Nažalost, ne baš previše. Riječ je o drugoj generaciji Razer Phonea koji će vjerojatno imati slični ekran kao njegov prethodnik, s time da bi kamera mogla dobiti nadogradnju. O samom uređaju ne znamo previše, s obzirom da već znamo za Project Linda koji bi mogao biti predstavljen paralelno sa telefonom. Podsjetimo, Project Linda je baza za smartfon koja Razerov telefon pretvara u neku vrstu laptopa.

Vodstvo Razera uskoro bi moglo odlučiti želi li dalje razvijati projekt. Ukoliko dogovor bude potvrdan, Lindu bismo mogli vidjeti predstavljenu zajedno sa Razer Phoneom 2. Ovo znači da, koliko god mi to željeli, Razer Phone 2 neće proći kroz neke dramatične dizajnerske preinake. Project Linda je, naglašavamo, kompatibilan s trenutnom verzijom Razer Phonea.