ZA MAKEDONSKI TELEKOM

Combis instalirao platomate za plaćanje mobitelom

19.11.2015 u 13:08

Bionic
Reading

Regionalni sistemski integrator Combis postavio je samouslužne uređaje za plaćanje računa u poslovnice Makedonskog Telekoma

Samouslužni uređaj očitava račune putem bar koda te omogućuje jednostavno i brzo plaćanje računa telekomunikacijskih usluga gotovinom, bankovnim karticama i m-pay sustavom, a ima i funkcionalnost kupovine pre-paid bonova za mobilno telefoniranje.

U Makedonskom Telekomu očekuju kako će instalacija platomata uvelike pospješiti i pojednostaviti proces naplate računa.

Instalacija 16 uređaja na makedonskom tržištu nastavak je suradnje tvrtke Quam i Combisa na područja automatizacije samouslužnih transakcija. Rješenje implementirano u Makedoniji već je uspješno primijenjeno u Hrvatskoj, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini.

'U Combisu smo jako zadovoljni što smo još jednom uspješno plasirali rješenje iz spektra naših samouslužnih uređaja na regionalno tržište. Za razliku od do sada postavljenih uređaja platomati u Makedoniji nude i mogućnost bezgotovinskog plaćanja računa pomoću mobitela (m-pay) i bankovnih kartica, što je prvi takav primjer u regiji', kaže Alan Šembera, direktor Sektora direktnog bankarstva u Combisu.

Osim same instalacije, Combis pruža i podršku u logistici te u postprodajnom održavanju svih jedinica.