SIGURNOST ZAJEDNICE

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka osvojio nagradu za važan projekt

29.09.2023 u 11:59

Bionic
Reading

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka osvojio je Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti u okviru Hrvatskih dana sigurnosti koji su se održali od 26. do 29. rujna u Opatiji. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u ukupno 12 kategorija, a Centar za nestalu i zlostavljanu djecu trijumfirao je u kategoriji Najbolji projekt nevladine organizacije za sigurnost zajednice za projekte Centar za sigurniji internet i Bajke u digitalnom svijetu

'Hvala žiriju na dodjeli ove nagrade u ime cijelog stručnog tima iz Centra! Stava smo da o sigurnosti na internetu trebamo učiti od malih nogu, a ideja Bajki u digitalnom svijetu je upravo kvalitetan razvoj djece i odraslih jer puno odraslih nam je dosad reklo da ne razumiju opseg opasnosti i rizika sigurnosti na internetu.

Upravo s ovim slikovnicama smo postigli da poznate bajke poput Pinokia, Tri praščića i Ružnog Pačića angažiraju djecu i odrasle kroz pitanja i zadatke te ih poučava kako biti siguran na internetu. Dakle, alata ima, ali najbolji način da se djeca zaštite je prevencija', rekao je voditelj Centra Tomislav Ramljak prilikom preuzimanja nagrade u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.

Inače, zbirka priča kojom su obuhvaćene Bajke u digitalnom svijetu plod su suradnje Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te IT tvrtke Combis koji je financijski potpomogao ilustriranje i tiskanje, a sav prihod od prodaje bajki namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu koji vodi nacionalni Centar za sigurniji internet. Slikovnice je moguće kupiti u knjižarama Tisak Media Centra i Školskoj knjizi.

'Djeca su najranjivija skupina na internetu i vrijedi im od najranijih dana ukazivati na opasnosti koje ih tamo vrebaju. Izuzetno smo ponosni na još jednu nagradu u našoj velikoj kampanji edukacije javnosti o online opasnostima i jako mi je drago što možemo najaviti izlazak nove slikovnice 'Crvenkapica' u nadolazeće predbožićno vrijeme, kao i nove humanitarne akcije naših zaposlenika', rekla je Maja Markulin Klarić, direktorica odjela Digitalnih inovacija u Combisu.