KAKAV POTHVAT

CARNET-ov projekt 'e-Škole' među 12 najboljih edukacijskih projekata u svijetu

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 07.03.2018 21:59
  • Objavljeno 07.03.2018 u 21:59
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Carnet

Domaće 'e-Škole' proglašene su jednim od najboljih projekata u brzorazvijajućem polju IKT-a u obrazovanju u 2017. Ovo nije bio lagani pothvat, s obzirom da se CARNET-ov projekt pronašao u žestokoj konkurenciji od preko 140 konkurenata

Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila je CARNET-ov pilot projekt 'e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola' jednim od 12 najboljih projekata u svijetu u području primjene IKT-a u obrazovanju za 2017. godinu u konkurenciji od 143 prijavljena projekta iz 79 zemalja.

Dodjela nagrada održana je danas u sjedištu UNESCO-a u Parizu, a kao predstavnice pilot projekta 'e-Škole' nazočile su joj Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja te Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, koje su ujedno i predstavile projekt okupljenima na svečanosti.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Carnet

Ne planiraju stati

'Važnost tehnologije u današnjem svijetu i društvu neupitna je, a njeno korištenje u obrazovanju osigurava da učenici i u školi imaju prilike koristiti alate i način rada koji ih okružuju u svakodnevnom životu. CARNET već dugi niz godina predano radi na informatizaciji obrazovnih ustanova i poticanju uporabe IKT-a u učenju i poučavanju kroz niz programa, aktivnosti i projekata. Projekt e-Škole kruna je tih napora, a osobito smo ponosni što je kvaliteta projekta prepoznata i u velikoj konkurenciji na globalnoj razini. Radujemo se i aktivno pripremamo nastavak ovog pilot projekta uključivanjem još većeg broja škola za još snažniji doprinos razvoju hrvatskog obrazovnog sustava' izjavila je Branka Vuk tijekom današnje dodjele UNESCO-ve nagrade, dodajući kako ovo priznanje ukazuje da su najbolja praksa i modeli koje provodi CARNET u sklopu pilot projekta 'e-Škole' prepoznati na globalnoj razini te da je kvaliteta kreativnih načina uporabe IKT-a u obrazovanju iznimno važna.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Carnet

O kakvoj je nagradi riječ?

Nagrada 'UNESCO King Hamad bin Isa Al-Khalifa' od 2005. godine prepoznaje inovativne načine korištenja novih tehnologija u širenju obrazovnih mogućnosti kroz pružanje pristupa kvalitetnom obrazovanju te omogućavanje cjeloživotnog učenja. Nagradu financira Kraljevina Bahrein, a dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koje provode izvrsne projekte s ciljem poboljšanja poučavanja i učenja u digitalnom dobu.

U sklopu dodjeljivanja nagrade međunarodni žiri odabire dva najbolja projekta i deset finalista, a svake godine natjecanje ima i specifičnu temu. Za 2017. godinu tema je bila 'Korištenje IKT-a u svrhu sveobuhvatnijeg pristupa kvalitetnom obrazovanju' te su posebno vrednovani projekti čiji je cilj omogućiti približavanje visokokvalitetnog obrazovanja socio-ekonomskim skupinama u nepovoljnijem položaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!